Animacia v javascripte – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Animacia v javascripte – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAnimacia v javascripte – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

dalaman0
Věrný člen
14. 2. 2008   #1
-
0
-

Caute ,
spravil som si skript, ktorym plynulo zmizne isty text a plynulo sa zobrazi novy. Vsetko funguje ako ma. nakolko som si toho v javascripte moc neodskakal by som sa chcel spytat ci pouzity sposob je dobry, efektivny, co robim zle , co dobre a tak sa vlastne aj dozvediet nieco nove (mozno vhodne aj pre ostatnych citatelov)

zadefinujem si farby na plynuli prechod do farby pozadia:

farby = new Array();

farby[0]='#584848';
farby[1]='#6B5C5C';
farby[2]='#7D7171';
farby[3]='#908585';
farby[4]='#A29999';
farby[5]='#B5AEAE';
farby[6]='#C7C2C2';
farby[7]='#DAD6D6';
farby[8]='#ECEBEB';
farby[9]='#FFFFFF';

funkcia na zmenu farby prvku:
function zmenFarbu(ID,farba)

{
document.getElementById(ID).style.color=farba;
}

zmiznutie textu
for (a=0;a<10;a++)  setTimeout("zmenFarbu('menu2','"+farby[10-a-1]+"')",delay + a*15);  

delay += a*15;

prepisanie textu na novy
string=menu2items['menu2'+id];

setTimeout("document.getElementById('menu2').innerHTML=menu2items['menu2"+id+"']", delay);

zobrazenie textu
for (a=0;a<10;a++) setTimeout("zmenFarbu('menu2','"+farby[a]+"')",delay + a*30);


p.s. definovanie premennych a ine opletacky neuvadzam , iba samotnu funkcnost

p.s.2: Jeden problem ma napadol. Ked zavolam tieto animacie kratko po sebe tak sa ako keby zmiesali a vykonavaju sa naraz, co vytvara nepekny efekt, da sa stary setTimeOut nejako vypnut ?

za rozumnu konzultaciu vopred dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.30.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
pawlik0
Grafoman
14. 2. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
dalaman0
Věrný člen
14. 2. 2008   #3
-
0
-

no jj, dikes, pozrel som si ich skript, cosi mi to dalo, ale podla mna to robia strasne zlozito...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.110.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý