C# načtení hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C# načtení hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.comC# načtení hodnoty z jiné třídy – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
696 příspěvků
14. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den, jsem úplný začátečnník. Když mám Form1 a z něho uložím hodnotu např textBox.Text do třídy Class1 pomocí Class1 trida = new Class1(textBox.Text) v třídě Class1 budu mít metodu VratHodnotu() kterou chci použít ve Form2. Např. label1.Text = trida.VratHodnotu. Nevím co ve Form2 použít abych mohl přistupovat k hodnotám a metodám třídy Class1, jediné co mě napadá znovu použít Class1 trida = new Class1() ale to bych samozřejmě přepsal hodnoty z původního Form1... Můžete mi někdo poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.47.70.–
Reklama
Reklama
mephi0
Expert
14. 2. 2008   #2
-
0
-

potrebuješ pointer (ukazatel) na tu triedu. Keďže sme v C# tak je to jednoduche, každa trieda (nie celkom :D) je referenčny typ, takže to pointer už je. Ostava ti vo forme2 vytvoriť

Class trida;

a nejak (konstruktor, metoda alebo verejnym pristupom) do neho uložiť adresu tej triedy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
14. 2. 2008   #3
-
0
-

To mephi :
Ahoj, asi by to chtělo trochu upřesnit. Pokud Otevíráš form 2 z formu1 nebo oba ze stejného fomu, tak žádnou pomocnou třídu nepotřebuješ a formy můžeš navzájem provázat.

Pokud je to složité, tak by jsem se podíval na klíčové slovo Singleton.

Tedy raději popiš čeho by jsi rád dosáhnul.

M.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.98.–
.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý