Ukladani do souboru(C jazyk) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladani do souboru(C jazyk) – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkladani do souboru(C jazyk) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Alan0
Věrný člen
21. 6. 2006   #1
-
0
-

Zdárek, mam menší problém při vkládání do souboru. V hlavičce mám definovanou f-ci:



FILE *fw;

int pridat(char nazev,char co){

if((fw = fopen(nazev, "w")) == NULL){
printf("Chyba pri otvirani souboru %s!n",nazev);
return -1;
}

fprintf(fw,"%s",co);

if(fclose(fw) == EOF){
printf("Chyba pri zavirani souboru %s!n",nazev);

}
}



a pak v hlavním:



char soubor = "soubor.txt";
char text = "blabla";

pridat(soubor,text);



zkompiluje to v pohodě, ale jak se zapne okno, tak to vyhodi chybu


"V aplikaci Projekt.exe došlo k problému a je třeba ji zavřít. Omlouváme se za vzniklé potíže.

a pak to odesílat/neodesílat. Nevíte prosím kde je chyba? díky moc ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Reklama
Reklama
Juraj Mo?ko0
Newbie
21. 6. 2006   #2
-
0
-

no problem je jednoduchy, ty v tele programu a v tele funkcie priradujes retazec do typu char, teda kompilator si to dokaze pretypovat(i ked ti vyhodi 100 warningov ze to je blbost), ale potom ked pouzivas fopen ten ma niekde v tele procedury porovnanvanie na koncovu nulu a tu typ char nema.

Teda aby to fungovalo staci dat v tele programu:

char* soubor = "soubor.txt";

char* text = "blabla";

a podobne v hlavicke funkcie:

int pridat(char* nazev,char* co)

... inak oplati sa program debugovat pomocou breakpointow, watches a trasovania.


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

Ukládání do souboru — založil Garret Raziel

Ukládání do souboru — založil blizzard384

Ukladani do souboru — založil Qvido

Ukládání do souboru — založil Ukládání do souborů?

Ukládání do souboru — založil Scrat

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý