Domácí úkol – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Domácí úkol – Pascal – Fórum – Programujte.comDomácí úkol – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

jelis0
Duch
15. 2. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, mám udělat jeden prográmek. Nemám na programování absolutně hlavu tak bych potřeboval, jestli by jste mi to někdo neudělal. Zadání zní: Napiš větu a zjisti kolik tam je velkých písmen a která, měl jsem se podívat do ASCII tabulky na ty velká písmena a našel jsem čísla 065 - 095, že jsou velká, jestli to teda k něčemu je. Potřeboval bych to v co nejjednodušší formě aby to nevypadalo moc chytře na mě :), jinak jsme brali řetězce string s FOR cyklem, tak aby to bylo kdyžtak něco na tento způsob. Díky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
Zelenáč0
Posthunter
15. 2. 2008   #2
-
0
-

Sakra, ja bych potreboval driver pro atapi zarizeni. Muze to byt klidne slozity, jsem na to chytrej dost. Nenaprogramujete to nekdo pro me?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Santas0
Věrný člen
15. 2. 2008   #3
-
0
-

To Zelenáč [:D
To jelis : sprav si for "dlzky" na pocet znakov vo vete
potom donho daj podmienku ktora otestuje ci je "intova hodnota charu" v rozmedzi od 65 do 95
a ak ano pridaj 1 nejakemu cislu, v ktorom bude pocet velkych pismen

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
jelis0
Duch
15. 2. 2008   #4
-
0
-

Santas napsal:
To jelis : sprav si for "dlzky" na pocet znakov vo vete
potom donho daj podmienku ktora otestuje ci je "intova hodnota charu" v rozmedzi od 65 do 95
a ak ano pridaj 1 nejakemu cislu, v ktorom bude pocet velkych pismen



díky , tobě se to ale řekne, já jsem úplná lama na programování a moc tomu teda nerozumim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
jozo00250
Návštěvník
16. 2. 2008   #5
-
0
-

To jelis : Toto by malo stacit...

program VelkePismena;

uses crt;
var veta,pismena : string;
i,pocet : integer;
begin
clrscr;
write('Zadaj vetu: ');
readln(veta);
pismena:='';
for i:=1 to length(veta) do
if (Ord(veta[i]) >= 65) AND (Ord(veta[i]) <= 95) then
begin
inc(pocet);
pismena:=pismena+veta[i];
end;
writeln;
writeln('Pocet velkych pismen: ',pocet);
writeln('Vo vete su velke pismena: ',pismena);
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.202.–
jelis0
Duch
16. 2. 2008   #6
-
0
-

To jozo0025, díky, máš to u mě :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
Rouder
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 2. 2008   #7
-
0
-

Čau, já jsem stejnej případ jako Jelis, letos jsem zahlcenej maturitníma předmětama a na programování, který máme první rok, nemám vůbec čas, a proto tomu moc nerozumím, tak bych vás chtěl teda poprosit o pomoc.
Zadání je takový, že mám v Pascalu vytvořit program, který mě určitý finanční obnos vypíše do tabulky po částkách, které se dají vyplatit: např. 26 530 - 2x10 000, 1x10 000, 1x500, 1x20, 1x10
předem moc díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.125.–
Grungy0
Super člen
18. 2. 2008   #8
-
0
-

To Rouder : no neviem ako vy v Čechách ale my tu peniaze rozkladáme na 5000, 1000 ,500 ... ale tak takto by malo vyzerať riešenie

program rozklad;

uses crt;
var peniaze:array[1..11] of integer;
suma: longint;

BEGIN
clrscr;
write('Zadaj pozadovanu sumu: ');
readln(suma);
peniaze[1]:=suma div 5000;
suma:=suma mod 5000;
peniaze[2]:=suma div 1000;
suma:=suma mod 1000;
peniaze[3]:=suma div 500;
suma:= suma mod 500;
peniaze[4]:=suma div 200;
suma:=suma mod 200;
peniaze[5]:=suma div 100;
suma:=suma mod 100;
peniaze[6]:= suma div 50;
suma:=suma mod 50;
peniaze[7]:=suma div 20;
suma:=suma mod 20;
peniaze[8]:=suma div 10;
suma:= suma mod 10;
peniaze[9]:= suma div 5;
suma:=suma mod 5;
peniaze[10]:=suma div 2;
suma:=suma mod 2;
peniaze[11]:=suma;
if peniaze[1]<>0 then writeln(peniaze[1],' x 5000');
if peniaze[2]<>0 then writeln(peniaze[2],' x 1000');
if peniaze[3]<>0 then writeln(peniaze[3],' x 500');
if peniaze[4]<>0 then writeln(peniaze[4],' x 200');
if peniaze[5]<>0 then writeln(peniaze[5],' x 100');
if peniaze[6]<>0 then writeln(peniaze[6],' x 50');
if peniaze[7]<>0 then writeln(peniaze[7],' x 20');
if peniaze[8]<>0 then writeln(peniaze[8],' x 10');
if peniaze[9]<>0 then writeln(peniaze[9],' x 5');
if peniaze[10]<>0 then writeln(peniaze[10],' x 2');
if peniaze[11]<>0 then writeln(peniaze[11],' x 1');
readkey;
END.


PS: ak to ideš odovzdávať tak si to prepíš do češtiny ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
jelis0
Duch
18. 2. 2008   #9
-
0
-

for i:=1 to length(veta) do



Jen tak pro zajímavost by mě zajímalo co znaměná v 10 řádku to lenght a jestli existuje něco čím to třeba nahradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
Rouder
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 2. 2008   #10
-
0
-

To Grungy:
Fakt mockrát díky, jsem ti vděčnej

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.125.–
jozo00250
Návštěvník
19. 2. 2008   #11
-
0
-

To jelis : length je funkcia alebo procedura nie som si isty teraz, ktora vracia dlzku retazca ako cislo, teda ciselne vyjadri kolko znakov je v retazci, da sa to nahradit este tak ze by si namiesto length(veta) napisal Ord(veta[0])
Urcite sa to da aj inak ze by si si zaviedol nejake pocitadlo kolko krat si tukol do klavesnice ale neskusal som take riesenie...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.49.–
Malej Bejk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 2. 2008   #12
-
0
-

Ahoj chlapci nechcete si nekdo zkusit tenhle program? Sme s Jelisem a rouderem z jedny tridy co dostali programovani a sme uplne v prdeli.. konkrétně mě kvuli tomu uteklo přijetí na Vš :-!
Zadání: zadat pocet hodnot do pole (max 20) a vysledkem je vypis poli kde jsou cisla suda
vypsat na kterych pozicich v poli jsou suda cisla.

takze zadat pocet..treba 5
pak zadat ty cisla
a vysledkem je vypis pozic kde lezi suda cisla...
Vám to bude vhodné jako trénink a mě jako záchrana.. Díky předem všem!

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.48.–
Laaca0
Stálý člen
19. 2. 2008   #13
-
0
-

V čem vidíte problém? Výjimečně sem napíšu hotový program, ale uvědom si, že když nesestavíš takhle triviální program, tak na VŠ dopadneš špatně.

const max=20;

var pole:array[1..max] of integer;
a,i:integer;
begin
write('Kolik hodnot chces zadat?: ');
readln(i);
if (i<1) or (i>max) then Halt;
for a:=1 to i do
begin
write('cislo ',a,'?: ');
readln(pole[a]);
end;

writeln('Suda cisla jsou na nasledujicich pozicich:');
for a:=1 to i do
if not odd(pole[a]) then write(a,', ');
writeln(#8#8,' ');
readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Mircosoft+1
Věrný člen
19. 2. 2008   #14
-
0
-

Předem odpověď na jeden očekávaný dotaz :-) :
#8 je kód backspacu, writeln(#8#8); funguje jako jeho dvě zmáčknutí. Takže způsobí umazání posledních dvou znaků před kurzorem (zde čárka a mezera za posledním vypsaným číslem). Je to jen takový kosmetický detail.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.249.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Laaca0
Stálý člen
20. 2. 2008   #15
-
0
-

No, ne úplně.
#8 posune kurzor o znak doleva, ale znak neodmaze. Proto jeste vypisuju mezeru, aby premazala tu posledni carku

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.79.–
DOS-u-akbar
Malej Bejk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 2. 2008   #16
-
0
-

Díky moc za program. Abych věc uvedl na pravou míru: Vím, že na VŠ bych byl v prdeli, kdybych měl dělat nějakou, kde by to po mě chtěli. Ted jsem na střední kde nám přidali do rozvrhu prostě 2 hodiny každýmu chtě nechtě a víceméně sem neměl jinou možnost než jít na programování který vůbec dělat nechci, nezajímá mě a nebaví mě. Prostě to nějak musím přežít. Toť ovšem naše školství. Tímto se všem omlouvám za "lamerský" dotazy a ještě jednou děkuji za vypracování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.48.–
Average
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 2. 2008   #17
-
0
-

Nevíte někdo jak vyřešit tento program: Je zadáno počet prvků do 20; prvky vložit do pole a sečíst zvlášť čísla na sudých postech a zvlášť čísla na lichých postech. Vypadá to jednoduše, ale mě to prostě nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
wen
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
21. 2. 2008   #18
-
0
-

Zkus napsat kus kodu co mas...a co ti nebezi? Abychom to pripadne doladili

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.87.–
Average
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 2. 2008   #19
-
0
-

wen napsal:
Zkus napsat kus kodu co mas...a co ti nebezi? Abychom to pripadne doladili



 Program Pole;

uses crt;
var p: array [1..20] of integer;
i: integer;
begin clrscr;
write ('Zadej cisla: ');readln(i)
FOR i:1 TO 20 DO IF


Jak vidíš moc daleko jsem nepokročil a určitě bude i tohle špatně

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
jozo00250
Návštěvník
21. 2. 2008   #20
-
0
-

To Average : zacal si celkom dobre, ale koniec je zly tak ako to mas by si nacital len jednu hodnotu a aj to len do premennej i a nie do pola. Do pola mozes nacitavat napr takymto sposobom



for i:=1 to 20 do
begin
write(i,'.cislo = ');
readln(pole[i]);
end;

cyklus zabezpeci ze sa nacita cislo vzdy do dalsieho miesta(indexu) pola, az kym sa pole nenaplni 20 cislami
takto by to mohlo cele vyzerat:
program pole;

uses crt;
const MaxCisel = 20;
var cisla : Array[1..MaxCisel] of integer;
i, ParneSum, NeparneSum : integer;
begin
clrscr;
ParneSum:=0;
NeparneSum:=0;
writeln('Zadajte 20 cisel');
for i:=1 to MaxCisel do
begin
write(i,'.cislo = ');
readln(cisla[i]);
end;
write('Sucet cisel na parnych poziciach pola = ');
for i:=1 to MaxCisel do
if i mod 2 = 0 then ParneSum:=ParneSum+cisla[i]
else NeparneSum:=NeparneSum+cisla[i];
writeln(ParneSum);
writeln('Sucet cisel na neparnych poziciach pola = ',NeparneSum);
readln;
end.

zhruba to funguje tak ze pomocou cyklu sa nacitaju cisla do pola a potom pomocou dalsieho cyklu ktory obsahuje podmienku
sa spocitaju cisla na parnych poziciach, ta podmienka zistuje ci je index parny a to pomocou zvysku po celociselnom deleni, ak je zvysok 0 tak je to parny index inak je neparny a spocitaju sa cisla na neparnych poziciach

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.25.–
Average
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
21. 2. 2008   #21
-
0
-

to Jozo0025, díky moc, koukám že zas tak lehký to nebylo

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.160.–
Laaca0
Stálý člen
21. 2. 2008   #22
-
0
-

Načítání čísel od uživatele a jejich sčítání by klidně mohlo být v jednom cyklu. Je zbytečné dělat je dva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
5. 5. 2008   #23
-
0
-

Potřevoval bych vyřešit jeden program v pascalu, spíše začátečnický až pokročilý, na programování moc nejsem, triviální začátky umím ale tohle už je na mě moc.Pokud máte nekdo chuť (což doufám že ano) dejte mi pls vědět na ICQ 411304770. prosím napište, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.141.–
Laaca0
Stálý člen
5. 5. 2008   #24
-
0
-

Proč to řešit v kuloárech, šup s tím na fórum:

const maxkulicek=100;

var f:text;
k:array[1..maxkulicek] of record x,y,z:real;barva:byte;end;
i,j,pocet:byte;
m,c,mc,u:real;
m1,m2,c1,c2,mc1,mc2:byte;
begin
pocet:=0; {zatim jsme zadne kulicky nenacetli}
Assign(f,'kulicky.txt');
Reset(f);
while not eof(f) do
begin
inc(pocet); {nova radka s novou kulickou}
read(f,k[pocet].x); {nacti X souradnici}
read(f,k[pocet].y); {nacti Y souradnici}
read(f,k[pocet].z); {nacti Z souradnici}
readln(f,k[pocet].barva); {nacti barvu a ukonci radku}
end;
Close(f);
m:=0;
c:=0;
mc:=0;
for i:=1 to pocet-1 do
for j:=i+1 to pocet do
begin
{vzdalenost 2 bodu v prostoru}
u:=sqrt(sqr(k[i].x-k[j].x)+sqr(k[i].y-k[j].y)+sqr(k[i].z-k[j].z));
if k[i].barva<>k[j].barva then
if (u<mc) or (mc=0) then begin mc:=u;mc1:=i;mc2:=j;end else else
if k[i].barva=0 then
if (u<m) or (m=0) then begin m:=u;m1:=i;m2:=j;end else else
if (u<c) or (c=0) then begin c:=u;c1:=i;c2:=j;end;
end;

writeln('CERVENY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',c:3:3);
writeln('jde o: c.',c1,' & c.',c2);
writeln('jejich souradnice: ',k[c1].x:3:3,',',k[c1].y:3:3,',',k[c1].z:3:3,' & ',
k[c2].x:3:3,',',k[c2].y:3:3,',',k[c2].z:3:3);
writeln;

writeln('MODRY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',m:3:3);
writeln('jde o: c.',m1,' & c.',m2);
writeln('jejich souradnice: ',k[m1].x:3:3,',',k[m1].y:3:3,',',k[m1].z:3:3,' & ',
k[m2].x:3:3,',',k[m2].y:3:3,',',k[m2].z:3:3);
writeln;

writeln('CERVENO-MODRY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',mc:3:3);
writeln('jde o: c.',mc1,' & c.',mc2);
writeln('jejich souradnice: ',k[mc1].x:3:3,',',k[mc1].y:3:3,',',k[mc1].z:3:3,' & ',
k[mc2].x:3:3,',',k[mc2].y:3:3,',',k[mc2].z:3:3);
writeln;

readln;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
5. 5. 2008   #25
-
0
-

možná to zní trochu triviálně, ale dostali jsme ktomu ještě ten textovej soubor stěma kuličkama, jak to tam dám?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.141.–
Mircosoft+1
Věrný člen
6. 5. 2008   #26
-
0
-

Předně to ulož jako textový soubor a ne DOC (ten neotevřeš ničím jiným než Wordem). Takže Ctrl+C nebo tak něco, přenes do Poznámkového bloku a ulož. Pak to čteš normálně procedurami Read a Readln, jak je uvedeno v tom programu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.162.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 5. 2008   #27
-
0
-

zdar, tak jsem dal ten soubor kulicky.txt a při kompilaci je to dobrý, ale pokud to chci rozjet, tak mi to píše nějaký klikyháky. Nevíte co stím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.187.–
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 5. 2008   #28
-
0
-

tady to mám kdyžtak na screenovany

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.187.–
Mircosoft+1
Věrný člen
11. 5. 2008   #29
-
0
-

Tuhle hlášku jsem ještě neviděl. Zkontroluj Compile -> Target a kdyžtak sem hoď screen (ale v GIFu a trochu ho ořízni, ať nemusím zase stahovat 300kilové JPG).

Soubor kul.txt jsi neposlal, tak jsem si musel udělat svůj:
10 20 30 1
100 50 1 12
2 5 66 10
Program jsem spustil, výstup je v příloze. Chyba 201 je Range check error a objevila se proto, že se snažíš přistupovat k prvkům pole s indexy c1 a c2, jenže tyhle proměnné mají zrovna hodnotu 0 a indexy pole začínají až od 1, takže jsi mimo a proto ta chyba.

Syntakticky je program v pořádku (opsal jsi to dobře), takže teď se zamysli nad funkcí a vlož do toho nějakou vlastní práci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.158.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Laaca0
Stálý člen
11. 5. 2008   #30
-
0
-

Mircosofte, tvůj KUL.TXT nemá správný formát dat, protože jako identifikaci barvy tam máš hodnoty 12 a 10, kdežto povolené jsou jenom 1 a 0.
Ale je fakt, že já jsem opomněl pořešit případ, kdy jsou v souboru KUL.TXT jenom červené nebo naopak jenom modré kuličky. V takovém případě doopravdy vnikne chyba 201.
Tudíž kolega Tomano by mohl tyto kontoly doplnit :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Tomano
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
11. 5. 2008   #31
-
0
-

díky chlapci, kolega se pokusí,ale bojím se abych zas za týden nepsal znovu :smile19:
to už bych snad mohl zvládnout - díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.141.–
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
13. 5. 2008   #32
-
0
-

Ahoj, byl bych moc vděčný někomu, kdo by mi udělal tento program (nevím si s tím rady) :
Sestavte program, který určí největší hodnotu z n zadaných čísel a pořadí jejího posledního výskytu.
Díky moc !

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.79.–
Mircosoft+1
Věrný člen
13. 5. 2008   #33
-
0
-

1) Nepiš stejný dotaz do více vláken.
2) Pro nový dotaz založ nové vlákno.
3) Prohledej fórum (stačí jenom o pár vláken zpátky). Jsem si jistý, že jsem tohle vysvětloval minimálně třikrát.
:smile20:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.160.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 5. 2008   #34
-
0
-

Ahoj, tak sem tam dal ty počty kuliček a stále to mám blbě. furt mi to píše tu chybu. posílám náhled (osekanej) a taky ten soubor kulicky.txt

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.187.–
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 5. 2008   #35
-
0
-

jo a ještě ty kulicky - furt mi to nende zprovoznit

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.187.–
Laaca0
Stálý člen
18. 5. 2008   #36
-
0
-

Aha, tak už je to jasné!
Základní problém je to, že kuliček je moc, tedy více, než je hodnota maxkulicek
Proto je nutné
1) zvýšit hodnotu Maxkulicek
2) změnit typ BYTE na typ INTEGER, abychom mohli zpracovávat více než 255 kuliček.
3) pro jistotu dát pojistku proti překročení Maxkulicek

Další problém s tvým souborem KULICKY.TXT je to, že na konci obsahuje několik prázdnýxh řádek. To působí potíže proceduře Read(číslo), protože není schopná z takového řádku načíst číselnou hodnotu. Read je extrémně citlivá na správný formát vstupních dat. Proto je rozumné načítání kuliček změnit, aby to bylo blbuvzdornější. Změněný program bude vypadat takto:

const maxkulicek=1200;

var f:text;
s:string;
k:array[1..maxkulicek] of record x,y,z:real;barva:byte;end;
i,j,pocet:integer;
m,c,mc,u:real;
m1,m2,c1,c2,mc1,mc2:integer;
begin
pocet:=0; {zatim jsme zadne kulicky nenacetli}
Assign(f,'kulicky.txt');
Reset(f);
while not eof(f) do
begin
readln(f,s);
while (s[1] in [' ',#9]) and (s<>'') do
delete(s,1,1); {smaze pripadne mezery a taby}
if s='' then Break;
inc(pocet); {nova radka s novou kulickou}
if pocet>maxkulicek then
begin
pocet:=maxkulicek;
writeln('Soubor je prilis velky, bude zpracovano pouze prvnich, ',
maxkulicek,' kulicek.'#13#10);
Break;
end;

i:=pos(' ',s);
Val(Copy(s,1,i-1),k[pocet].x,j);
delete(s,1,i);

while s[1] in [' ',#9] do delete(s,1,1); {smaze pripadne mezery a taby}
i:=pos(' ',s);
Val(Copy(s,1,i-1),k[pocet].y,j);
delete(s,1,i);

while s[1] in [' ',#9] do delete(s,1,1); {smaze pripadne mezery a taby}
i:=pos(' ',s);
Val(Copy(s,1,i-1),k[pocet].z,j);
delete(s,1,i);

while s[1] in [' ',#9] do delete(s,1,1); {smaze pripadne mezery a taby}
Val(s[1],k[pocet].barva,j);
end;
Close(f);
m:=0;
c:=0;
mc:=0;
for i:=1 to pocet-1 do
for j:=i+1 to pocet do
begin
{vzdalenost 2 bodu v prostoru}
u:=sqrt(sqr(k[i].x-k[j].x)+sqr(k[i].y-k[j].y)+sqr(k[i].z-k[j].z));
{ukol pro pozorneho ctenare: proc asi davam ke vzdalenostem zaporne znamenko?}
if k[i].barva<>k[j].barva then
if (u<mc) or (mc=0) then begin mc:=u;mc1:=i;mc2:=j;end else else
if k[i].barva=0 then
if (u<m) or (m=0) then begin m:=u;m1:=i;m2:=j;end else else
if (u<c) or (c=0) then begin c:=u;c1:=i;c2:=j;end;
end;

writeln('CERVENY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',c:3:3);
writeln('jde o: c.',c1,' & c.',c2);
writeln('jejich souradnice: ',k[c1].x:3:3,',',k[c1].y:3:3,',',k[c1].z:3:3,' & ',
k[c2].x:3:3,',',k[c2].y:3:3,',',k[c2].z:3:3);
writeln;

writeln('MODRY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',m:3:3);
writeln('jde o: c.',m1,' & c.',m2);
writeln('jejich souradnice: ',k[m1].x:3:3,',',k[m1].y:3:3,',',k[m1].z:3:3,' & ',
k[m2].x:3:3,',',k[m2].y:3:3,',',k[m2].z:3:3);
writeln;

writeln('CERVENO-MODRY PAR:');
writeln('vzdalenost: ',mc:3:3);
writeln('jde o: c.',mc1,' & c.',mc2);
writeln('jejich souradnice: ',k[mc1].x:3:3,',',k[mc1].y:3:3,',',k[mc1].z:3:3,' & ',
k[mc2].x:3:3,',',k[mc2].y:3:3,',',k[mc2].z:3:3);
writeln;

readln;
end.

(ošetření proti případu, že je obsažen jen jeden druh kuliček jsem nepřidal - zůstává to na tobě)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
TOMANO
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
24. 5. 2008   #37
-
0
-

skvělé - teď už mi to opravdu funguje. Poklona.
Ale rád bych se zeptal jestli by to šlo udělat i bez té pojistky. To by mi ve škole učitel asi neuvěřil že sem vymyslel tu pijistku. Když sem se ji snažil odstranit, tak mi to zase házelo chybu.
Jo a rád bych věděl proč si psal do těch vzdáleností ty záporná znamínka?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.187.–
Laaca0
Stálý člen
24. 5. 2008   #38
-
0
-

Komentář o záporním znaménku...
...ten ehm... zruš.
Já jsem to původně napsal trošku jinak, kde se záporná známénka používala, myslel jsem to jako fígl, jak zajistit, aby v IF nemusela být dvojitá podmínka, ale nefungovalo to dobře, tak jsem to nakonec udělal bez něj.

Bez pojistky by to udělat šlo, ale fakt ti nebudu upravovat program z důvodu, aby učitel nepřišel na to, že jsi ho nepsal ty a že jsi ho vlastně oklamal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.0.253.–
DOS-u-akbar
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Domácí úkol — založil Anonim

Domaci ukol — založil Jakub

Domácí úkol (?) — založil Montezo

Domáci úkol — založil Franta

Domácí úkol — založil Ondra

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý