Obrázky (fotogalerie) – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obrázky (fotogalerie) – PHP – Fórum – Programujte.comObrázky (fotogalerie) – PHP – Fórum – Programujte.com

 

karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
16. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den.

Potřeboval bych radu, v php ani html se moc neorientuju. Potřebuju udělat jednoduchou fotogalerii. Satčí, aby tam bylo tlačítko na posouvání obrázků dopředu a zpět.

Jenže jediná možnost, kterou bych to zvládnul by bylo includování jednotilivých stránek (tzn. kolik obrázků tolik stránek což je nesmysl)

takže se Vás ptám, jestli není něco jako includ na obrázky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Genua0
Newbie
16. 2. 2008   #2
-
0
-

V tvém případě bych raději použil nějaký open source vyřešený software..:-)..na netu jich je spousty...nebo RS s fotogalerii

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.29.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
16. 2. 2008   #3
-
0
-

To karel : Nebylo by lepší si nějakou fotogalerii stáhnout? Ono udělat byť jen jednoduchou galerii...k tomu jsou znalosti PHP vcelku dost potřeba

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
pawlik0
Grafoman
16. 2. 2008   #4
-
0
-

bez PHP to asi neudelas, muzes zkusit predanim argumentu:

<?php $obrazek=$_GET['obr']; ?>

<html>
<head>
</head>
<body>

<a href="?obr=1.jpg">1</a>|
<a href="?obr=2.jpg">2</a>|
<a href="?obr=3.jpg">3</a><br>
<img src="obrazky/<?php echo $obrazek; ?>">

</body>
</html>

POZOR: nekontrolovano, pisu zpameti!

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
16. 2. 2008   #5
-
0
-

Děkuji, já jsem potřeboval vědět tohleto: <img src="obrazky/<?php echo $obrazek; ?>">

nevěděl jsem, jak do html cesty k souboru vložit php.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Tocimanko0
Grafoman
16. 2. 2008   #6
-
0
-

Pripravujem(e) jednu fotogalériu. Adresa webu je http://tociman.tym.sk. V časti články máš krátky review. Je to súbor niekoľkých vlastností (nie všetkých), ktoré bude mať. Ale na tú si ešte počkáte :( Zatiaľ je to vo fázi grafického návrhu, všakže ... ? ;) (dotyčný vie, o čom hovorím ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
17. 2. 2008   #7
-
0
-

Tak mám další problém :-((.

Chci, aby pomocí formulářů se předala informace o tom, jestli půjde proměná nahoru nebo dolu. Takže tam jsou dvě tlačítka jedno má action="XX.php" a druhé action="YY.php"

XX.php má jednoduchou funkci: $_SESSION["x"]=$_SESSION["x"]+1;
YY.php má obrácenou $_SESSION["x"]=$_SESSION["x"]-1;

Na začátku skriptu s fotografiemi mám
<?php
session_start();
?>

Místo načtení fotky jsem tam dal:

if ($_SESSION["x"]) {
echo "$_SESSION[x]";
}

ale ani tohle nefunguje, ptám se proč (píše to pořád 1)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
pawlik0
Grafoman
17. 2. 2008   #8
-
0
-

Jestli sem to dobře pochopil, tak musis mit session_start(); v XX.php i YY.php..

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
18. 2. 2008   #9
-
0
-

Takže problémy přetrvávají a já nevím proč.

index.php:

<?php

session_start();
?>
<html>
<body>
<form method="post" action="./x.php">
<input type="button" value="+">
</form>
<?php
$_SESSION["x"]=$_SESSION["x"]+1;
echo $_SESSION["x"];
?>
</body>
</html>
x.php:
<?php

session_start();
$_SESSION["x"]=$_SESSION["x"]+1;
?>
Chci, jen aby se po kliknutí na tlačítko zvětšilo číslo..

Editoval hrach: oformátováno

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 2. 2008   #10
-
0
-



<?php
session_start();
$_SESSION["x"]=parse($_SESSION["x"])+1;
?>


Je dosť možné, že som napísal blbosť :) Len tak ma to napadlo. Ale:

Takže problémy přetrvávají a já nevím proč.


...z tohto sa toho veľa vyčítať nedá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
OndreJ
~ Moderátor
0
Stálý člen
18. 2. 2008   #11
-
0
-

Máš blbé tlačítko!

<input type="submit" value="+" />

alebo
<button type="submit">+</button>


Skús radšej takýto kód, než si zapraceš celý projekt so xx.php, yy.php súbormi:
<?php

session_start();
if (!isset($_SESSION['x'])) $_SESSION['x'] = 0;

$setup = 0;
if (isset($_GET['setup'])) $setup = intval($_GET['setup']);
if ($setup == 1 || $setup == -1) {
$_SESSION["x"] += $setup;
header('Location: http://tvojastranka.sk/index.php');
exit;
}
?>
<html>
<body>
<form action="./index.php?setup=1" method="post">
<button type="submit">+</button>
</form>
<form action="./index.php?setup=-1" method="post">
<button type="submit">-</button>
</form>
<?php echo $_SESSION['x']; ?>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.246.–
karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
18. 2. 2008   #12
-
0
-

tak díky, snad se tu neobjevím delší dobu :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.160.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

On-line fotogalerie — založil Vítězslav Titl

Online fotogalerie — založil Vítězslav Titl

ASP.NET - fotogalerie — založil ASP.NET - VB.NET

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý