Odesilani formularu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Odesilani formularu – PHP – Fórum – Programujte.comOdesilani formularu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

21. 6. 2006   #1
-
0
-

Tady mam form:



<form name='kontrola' method=get action="zpracuj.php">
Jméno:
<input name="jmeno" type="text"><br>
<input name="odeslat" type="submit" value="Odeslat">

A tady zpracuj.php


<p>Je tu <?php echo $_REQUEST["jmeno"]; ?>! </p>

A potrebuju zjistit,kdyz mam tu funkci $_REQUEST["jmeno"] jak priradit jeji promenou do jiny promeny.
Zkousel sem to udělat : $jmeno = $_REQUEST["jmeno"] ale tak mi to neslo.
Prosim pomozte mi... :pc:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
21. 6. 2006   #2
-
0
-

Mas to spatne. to nema byt $_REQUEST["jmeno"] ale $_GET["jmeno"] :cigo:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Alan0
Věrný člen
22. 6. 2006   #3
-
0
-

Staci kdyz das jenom $jmeno a bude to fungovat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Dominik Fran0
Návštěvník
22. 6. 2006   #4
-
0
-

Al napsal:

Staci kdyz das jenom $jmeno a bude to fungovat


Pokud má vypnutý register_globals , tak musí použít zápis $_POST["jmeno"] nebo se dá taky použít již zastaralý zápis $HTTP_POST_VARS["jmeno"]

EDIT: víc třeba tady http://php.vrana.cz/promenne-zvenku.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
AMD Opteron 1800MHz@2450MHz; 2x512MB Corsair @ 3T; ATI X300; Zdroj Thermaltake Silent PurePower W0050 Fanless 350W;Seagate 160GB; Western Digital 40GB; PHP+MYSQL, HTML+CSS,C++,JAVA,Python(začínám)
DavesMan0
Newbie
22. 6. 2006   #5
-
0
-

CommanderZ napsal:

Mas to spatne. to nema byt $_REQUEST["jmeno"] ale $_GET["jmeno"] :cigo:


M? to dob?e - v $_REQUEST je v?echno z $_GET, $_POST a $_COOKIE. Pro? nefunguje $jmeno = $_REQUEST["jmeno"] je mi celkem z?hadou. /i kdy? pokud m? zapnut? register_globals, tak je to k ni?emu proto?e p?i?azuje jedno a to sam?, proto?e $jmeno u? bude nadefinovan?/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
22. 6. 2006   #6
-
0
-

Uz mi to funguje musel sem zapnout register globals?:D
diky vsem za snahu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Václav Žitek0
Návštěvník
5. 10. 2006   #7
-
0
-

taková otázečka....
má smysl používat toto? $HTTP_POST_VARS["jmeno"] nebo radši $_POST["jmeno"]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
5. 10. 2006   #8
-
0
-

mam pocit, ze HTTP_POST_VARS je starsi vyjadreni a nyni se doporucujue jen to _POST, ale nejsem si jisty

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Marek Štafl0
Stálý člen
6. 10. 2006   #9
-
0
-

Je to tak, jak p??e CommanderZ. Podle manu?lu by se m?lo pou??vat $_POST["promenna"], to druh? pouze ve star??ch verz?ch PHP - tak starou verzi snad u? nikdo nem? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Z formularu na stranku — založil Michal

OVladání formulářů? — založil DjHard

C# a jmena formularu — založil Tomáš

Data z formulářů (C#) — založil khubajsn

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý