WebBrowser C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

WebBrowser  C# – .NET – Fórum – Programujte.comWebBrowser C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Ospalý
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj. Dělám webový prohlížeč, a narazil jsem na problém:

mám kód:



private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
this.webBrowser1.Url = new System.Uri(textBox1.Text, System.UriKind.Absolute);
}


Zapíšu adresu do textboxu, a stisknu tlačítko. Ale když stisknu tlačítko, a adresa není uvedena, nebo je špatně, vyhodí mi to hlášku o neošetřené vyjímce. Nejde mmi udělat podmínka, aby když adresa nebude uvedena nebo bude špatnš vyhodí jenom message box, ze zprávou, a když bude dobře, tak bude pokračovat.

Poradte pls... díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Ospalý
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2008   #2
-
0
-

Opravuju:

Pouze když adresu nezadám

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 2. 2008   #3
-
0
-

Ty to zkoušíš ošetřit pomocí if, nebo takhle (viz můj kód) a nejde ti to? Ten způsob co píšu fungovat musí...



private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
{
try
{
this.webBrowser1.Url = new System.Uri(textBox1.Text, System.UriKind.Absolute);
}
catch(System.Exception chyba) //tu výjimku klidně zkonkrétni
{
MessageBox.Show("Musíš sakra něco napsat!:)", "Chyba!", MessageBoxButton.OK, MessageBoxImage.Error);
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Ospalý
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2008   #4
-
0
-

OK. Frčí to.

Mám ještě dotaz.

V projektu mám dvě okna, Form1 a Form2
to form 2 chci otevřít??? jak to mám udělat? Zkoušel jsem Form2.Show(); ale nejde.

k tomu navazuje:

V okně Form1 bude ten prohlížeč, v okně Form 2 nastavení.
Bude tam třeba nastavení barvy pozadí, například:

this.BackColor = System.Drawing.Color.Gray;

tato funkce bude nastavená třeba na kliknutí na button01

Já potřebuju, aby se ta barva zněnila v obou formulářích, a aby se tam nějak uložila.
Aby tam při dalším spuštění již byla nastavena.

Díky za rady.
Teprve začínám, a mám s tím docela problémy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 2. 2008   #5
-
0
-

1) Udělej si instanci toho Form2, na tu pak aplikuj metodu Show(),



Form2 form=new Form2();
form.Show();

2) Závisí to na bodu 1), když budeš upravovat vlastnosti instancí oken, tak to bude fungovat krásně, snad nikdy se nepracuje se samotnou třídou

Řekněme, že si budeš tu barvu vybírat pomocí RadioButtonu, pak by to mohlo být nějakej takhle-


if(RadioButton_Sediva.IsChecked)
{
this.BackColor = System.Drawing.Color.Gray;
form.BackColor = System.Drawing.Color.Gray;
}

Aby se to nastavení někam ukládalo, můžeš využít StreamWriter/Reader... Writer zapíše třeba po uzavření programu do nějakého souboru např. "barva=cerna", a do konstruktorů každého okna dej Reader, který si ten soubor vždycky přečte a podle toho už nastaví další věci... nic těžkého :smile1: Pro příště se nad tím stačí trochu zamyslet, a možná bych doporučil koupit nějakou knížku (C# pro zelenáče za dvě stovky), tam se StreamWriter (a výjimky taky! :smile1: ) probírá docela pěkně a naučí tě to tak nějak programátorsky přemýšlet

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
ospaly.stanislav0
Návštěvník
17. 2. 2008   #6
-
0
-

jj, díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
paashi0
Super člen
17. 2. 2008   #7
-
0
-

Na změnu vlastností okna doporučuju tzv Properties - přistupuje se k nim pohodlně a ukládají se do xml souboru, mají i podporu pro více uživatelů. Stačí hledat na MSDN

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.202.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Webbrowser — založil audiotrack

Webbrowser C# — založil dartanan

C# - webBrowser — založil alois

WebBrowser C# — založil Kolemjdoucí

Webbrowser — založil freedom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý