Serial knihovny SDL 1. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Serial knihovny SDL 1. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.comSerial knihovny SDL 1. lekce – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Nrigo0
Newbie
17. 2. 2008   #1
-
0
-

Chcel by som sa naucit programovat v SDL, ale mam mensi problem... Zasekol som sa hned na prvej lekciihttp://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=1970010141-sdl-1-lekce . Pracoval som v Dev-C++ a kompilator mi stale vypisuje chyby... Napisem presne ako som postupoval.
1. Nainstaloval som si dev-C++ s odkazu na programujte.com
2.Stiahol som si vyvojarsku verziu SDL pro Mingw32.
3.Nakopiroval som si stamat subory do zlozky dev-cpp tak ako sa v uvode pise.
4.spustil som dev cpp a dal som soubor->novy->projekt a tam som si zvolil windows aplication a dal som ok
5.potom som isiel do project->vlastnosti projektu->parametry a do Linkeru som vlozil -lmingw32 -lSDLmain -lSDL .
6.potom som prekopiroval zdrojovy kod z 1. lekcie a nahradil som ho tym co tam bol...
7.dal som spustit-> Zkompilovat a spustit

ale program sa nespustil... vypisalo mi chybu hned v prvom riadku...Kompilator mi nasiel 4 chyby:
syntax error before numeric constant
parse error before `#' token
parse error before `#' token
parse error before `#' token

Cele som si to aj nahral a hodil som to na youtube http://www.youtube.com/watch?v=HQdrHe4YJB0 .

Uz sa na to snazim prijst asi 5 hodin, ale neprisiel som na to... Viete mi poradit, ze kde robim chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.22.–
Reklama
Reklama
Earl Cash0
Věrný člen
17. 2. 2008   #2
-
0
-

z toho videa nejde moc poznat...podivej se jestli mas spravne napsane knihovny (nezustavaji entity) spravne by to melo byt:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>

v pripade ze programujes v C...jinak ti moc neporadim..jeste by mozna pomohl screen...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Nrigo0
Newbie
17. 2. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.22.–
yaqwsx+9
Posthunter
17. 2. 2008   #4
-
0
-

No, nevim,ale maj tam byt ty čísla a nebo to tak divně DevC++ čísluje řádky?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Nrigo0
Newbie
17. 2. 2008   #5
-
0
-

To yaqwsx :

Omg... ja som si myslel ze je to cislovanie... ok diki... som to odstranil a uz mi to ide... ;//

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.22.–
Earl Cash0
Věrný člen
17. 2. 2008   #6
-
0
-

To Nrigo : nevidim tam nic spatne.....

btw v Cecku neni obsazen datovy typ bool (true/false) takze musis pouzit int (1/0)....ale to by nemelo zpusobit tuto chybu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Nrigo0
Newbie
17. 2. 2008   #7
-
0
-

To Earl Cash :

Njn... jedina chyba tam bola fakt v tom cislovani ;// ... uz vsetko ide tak ako ma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.22.–
Earl Cash0
Věrný člen
17. 2. 2008   #8
-
0
-

To Nrigo : hehe vypadalo to uplne jako cislovani radku - funkce editoru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Knihovny :P — založil Sony

Knihovny — založil Sony

Knihovny — založil yxcvb

Dll knihovny — založil Jirka

ICQ knihovny — založil t4x

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý