Problém se seznamy – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém se seznamy – Python – Fórum – Programujte.comProblém se seznamy – Python – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
watterma
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 2. 2008   #1
-
0
-

Čauvec, takže pustil jsem se do učení jazyka Python, pomocí jedné knížce na internetu...
A narazil jsem na problém se seznamy, mám Python 2.5.1...
V knížce je napsané tohle:

>>> # Vytisknutí délky retezcu:

... a = [’kocka’, ’okno’, ’defenestrace’]
>>> for x in a:
... print x, len(x)
...
koˇcka 5
okono 4
defenestrace 12

příkaz chápu, boužel když jej zadám do IDLE Pythonu, a následně spustím, tak Python má problém s uvozovkami a = [<b>’</b>kocka’, ’okno’, ’defenestrace’] ale když napíšu příkaz bez uvozovek, vrátí mě to error -
NameError: name 'parada' is not defined

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
Reklama
Reklama
watterma
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 2. 2008   #2
-
0
-

tedy kocka is not defined :-/ takže jak to mám napsat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
18. 2. 2008   #3
-
0
-

ups už to mám, stačilo napsat dvojité uvozovky, ale jestli by jste někdo měl vysvětlení proč to nevzalo ty obyčejné byl bych moc rád..

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
18. 2. 2008   #4
-
0
-

Nevím, ale mě se zdá, že to co používáš nejsou uvozovky, ale čárky (´).
Používej bud apostrof nebo uvozovky:



" '

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
18. 2. 2008   #5
-
0
-

Ah a ještě taková blbá otázka: jak se dělají tyhle( ' ) uvozoky? Co vím, tak se dělají pomocí Alt+39, boužel v IDLE to nějak blbne a řádek ve kterém chci uvozovky napsat mi to odsadí jako komentář



elif cislo == 100:
print "Ano! Cislo je pravdu 100" ---Zkusím napsat uvozovky pomocí Alt+39
------>>>>>>> vznikne tohle:
elif cislo == 100:
'

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
geon0
Grafoman
18. 2. 2008   #6
-
0
-

Nevím, já to dělám, že to napíšu tam, kde to jde (např. PSPad), a pak copy and paste. Vlastně já to tak nedělám, protože píšu rovnou v PSPadu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.117.215.–
geon. volume doprava.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Problém se seznamy — založil Ahoj3

Ty seznamy... — založil tom9k

Seznamy — založil

Seznamy v seznamech — založil Al

Seznamy v databázi — založil VelkyBubak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý