Rozesilani ICQ zprav pres WEB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rozesilani ICQ zprav pres WEB – PHP – Fórum – Programujte.comRozesilani ICQ zprav pres WEB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #1
-
0
-

Nevím jestli to je vůbec možné (google nepomoh), ale potřeboval bych poradit jestli náhodou někdo neví jak jdou pres php rozesílat hromadné zprávy na icq. Nebo zda nejdou dokonce i na web prjimat a zpracovavat.
Asi to bude znit hloupe ale myslenka je následující... Proste mam vetsi skupinku lidi s kterýma občas hraju jednu nejmenovanou hru :)..

1)1 človek na webu vyplní formulář v kolik se daná hra bude hrát (nebo pošle icq zpravu v presnem tvaru)
2)Skritp na webu prijme zpravu.. zpracuje a rozesle oznameni vsem lidem
3)Ti se do hry prihlasi. Zase bud na webu nb odeslanim zpravy v presnem tvaru

Takze bych potreboval vedet jestli je tohle (nb aspon cast) realizovatelne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
Reklama
Reklama
toka0
Stálý člen
18. 2. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
insider0
Věrný člen
18. 2. 2008   #3
-
0
-

To toka : nezkousel jsem, ale je to z roku 2002 a od te doby proslo icq mnoha zmenami, ale verim, ze to bude fungovat :)

To D-Fox : a me zas google pomoh :) stacilo zadat php icq send a vyhodilo to celkem zajimave veci :) (jako prvni je odkaz co posilal toka)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
toka0
Stálý člen
18. 2. 2008   #4
-
0
-

To insider : No, ja jsem svoji odpoved totiz trosku cenzuroval, o Google jsem se zminil taky, ale byl jsem moc agresivni, kdyz vidim, ze lide nehledaji. Nasel jsem i jine veci, ale kdyz jsem to bliz zkoumal, bylo to dost zmatene. Na webu icq.com je funkce send me, nebo neco takoveho, urcite by slo trosku prohrabnou kod a neco s tim udelat, jen treba zjistit, jaka je action page pro ten form.

Ad zmeny ICQ, no to jo, ale ne k lepsimu :-) S jabberem by to urcite slo jednoduseji :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
insider0
Věrný člen
18. 2. 2008   #5
-
0
-

To toka : ja taky nerek ze k lepsimu ci horismu :) Pokud maji na icq osetreneho referera, tak to taky nepujde, ale co my vime, nemam cas to vyzkouset, d-fox si s tim snad poradi

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #7
-
0
-

Problem u tohoto skriptu je ze pri kazdem odeslani zpravy se znovu pripojuje k icq. Takze po par odeslani(pripojeni) to prestane fungovat. Takze by to chtelo urdrzovat stale spojeni.

Jestli to chapu tak to funguje asi takhle:
vytvori se objekt

$icq = new WebIcqLite();

a pak se nasledne muzou volat libovolne fuknce ze skriptu
function is_connected()

function connect($uin, $pass)
function disconnect()
function get_message()
function send_message($uin, $message)

Vsechno to je zalozeno na php prikazech typu socket_xxxxxx;

Kdyby nekdo pochopil tenhle skript lip jak ja a vedel by, jak by slo odesilat zpravy, aniz by se muselo znovu prihlasovat(proste aby se to nezablokovalo) tak bych ocenil radu (nemyslim odeslani vice zprav najednou.. ale treba po refreshy stranky....).

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #8
-
0
-

Asi trepem 2 na 3, ale je to riešené podmienkou, ak je user pripojený odošle sa správa a potom sa to odpojí. Čo takto zmazať

$icq->disconnect();
a nieako to ošetriť, aby sa to odpojilo po kliknutí na odhlásiť. Proste vymysli niečo, napr. button odhlásiť, a keď sa klikne na odhlásiť, vtedy sa to odhlási z ICQ. Ale aby som ti vedel presnejšie povedať, ako to ošetriť, hodil by sa tu tvoj kód, pretože mám pocit, že ty tento čo je na tej stránke asi nepoužívaš(v podstate používaš, ale upravený).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #9
-
0
-

To w3q : To uz sem zkousel... :)... umazal sem vsechny close a disconet ve skriptu... zprava se normalne odesle ale pak zkousim vsemozne odeslat zpravu dalsi aniz by se zavolala fuknkce connect(), zatim bez uspechu... Nevim jestli to existuje ale neni nejaka moznost aby nejak na apache serveru kde sou umistene stranky bezela na pozadi nejaka instance kde by se jen postupne pridavaly php prikazy ? Treba je ale mozne ze ten skript proste jen pouzivam spatne...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #10
-
0
-

To D-Fox : No to je možné, preto ti hovorím, aby si tu pridal kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #11
-
0
-

To w3q : Kod ti nepomuze... kdyz se podivas na ty stranky kde sem skript stahnul (http://intrigue.ru/workshop/php2icq.html)tak pouzivam prakticky stejny kod jako to ukazkovi volani skriptu.... ale proste pokud to provedu cca 10x (ted nevim presne).. Tak pak ma icq ochranou dobu (cca20min) kdy se nemuzu znovu pripojit, protoze sem se uz o to nekolikrat pokusil (i kdyz uspesne....)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #12
-
0
-

To D-Fox : Tak to potom neviem, ak si zmazal ten riadok icq disconnect a stále to robí, tak ptm neviem. Možno mi zapne neskvôr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
D-Fox0
Stálý člen
18. 2. 2008   #13
-
0
-

To w3q : Snad to jeste nejak vyresim nebo mi nekdo pomuze :ú... preci jenom je to uzitecna vec.... da se to pouzit treba misto informacnich mailu o stavu stranek pro adminostratory.. aby nemusely porad kontrolovat schranku.... Ja osobne bych to hojne vyuzil....

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
insider0
Věrný člen
19. 2. 2008   #14
-
0
-

To D-Fox : nevim, jestli to php prebere, nikdy jsem to nezkousel, ale muzes to udelat za me :)

$_SESSION["icqPripojeni"] = new WebIcqLite();

$_SESSION["icqPripojeni"]->connect("...","...");

tedy ulozit se referenci objektu do session, ale uz jak nad tim premyslim, tak si myslim, ze to php neprekousne a nebude to fungovat. Jinak bych asi byl pro, abys nashromazdil vsechny zpravy, co chces odeslat a pak to odeslal najednou ... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.32.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
D-Fox0
Stálý člen
19. 2. 2008   #15
-
0
-

To insider : Se session to bohuzel nefunguje, takze si mel pravdu, kdyz sis myslel ze to neprekousne :)... Zpravy na jednou bych sice mohl odeslat, ale ja bych zpravy potreboval odesilat v ruzny cas... Asi to udelam tak ze zjistim v jakych casovych intervalech se muzu na icq ucet prihlasovat a napisu si skript který zprávy bude radit do fronty a v techto interevalech bude frontu zprav odesilat. Nebo jeste zkusim mrknout po necem jinem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
Santas0
Věrný člen
19. 2. 2008   #16
-
0
-

mozes to nahadzat postupne do db a cron(nemam s nim skusenosti) v urcity cas, vsetky odosle

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Al0
Věrný člen
22. 2. 2008   #17
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
D-Fox0
Stálý člen
23. 2. 2008   #18
-
0
-

To Al : Nevim to jiste ale podivej se jestli ten includovanej skript ma zpravnou koncovku. Ten skrip má mít zrávně koncovku phps... ale když si to chceš stáhnut tak tě to přinutí stáhnot jako html (nevm proc.. je to asi nejak definovany hlavickou). Jestli me pamet nesali tak jestli ma soubor koncovku html tak se to php vubec nezpracuje :)
Nevim co je presne koncovla phps (predpokladam ale ze to bude to sami jak https). ja sem si to prejmenovan na klasicky .php
A jestli to tim neni tak to fakt nevim.. protoze pak nevim proc by ti to nefungovalo a pri tom nehazelo zadny warningy nb errory. leda ze to mas v apachy vyply :).

EDIT.... Nemůže to bejt taky tím že máš starší verzi PHP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.62.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 47 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý