Kolik si vydělává programátor v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kolik si vydělává programátor v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comKolik si vydělává programátor v c/c++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Angela0
Duch
18. 2. 2008   #1
-
0
-

---------------------------------------------------------
Můj přítel plynně hovoří anglicky, je velmi dobrý programátor (specializuje se na c++) má na to i magisterské vzdělání, ale to je vedlejší.
Po roce práce ve firmě má ale pořád plat 21 000 čistého, když pořádal o přidání tak mu přidali 1 100 kč. (což se velmi dotklo jeho hrdosti)
Já nepracuji, studuji humanitní obor, takže nemám přehled kolik vydělává takový programátor, ale myslím že vydělává málo. U nich ve firmě mají velmi zlváštní politiku (nikdo neví koli vydělávají druzí, a nemá se o tom ani mluvit) ale v novinách vyšlo že ve firmě ve které pracuje je průměr 45 000 u vývojářů.
Na druhou stranu tato firma nebere lidi hned po škole , ale jenom s praxí. Vzali ho protože se jim líbili jeho dovednosti, i šéf s jeho oddělení říká že je jeden znejlepších co tam teď mají, ale taky říká že s jeho platem nemůže nic udělat.
Takže kolik si takový programátor vydělá?
-------------------------------------------------------
Mimochodem jde poznat že tyhle stránky jsou pro lidi co se zajímají o pc, já tu všechny ty nastavení stěží chápu :smile12: .-)
Hezký den

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #2
-
0
-

Čo takto použiť google, ja viem, že si to chcela asi viac z vlastnej skúsenosti, ale ja som googli a našiel som pár stránok
http://www.roberthalf.cz/CZ/CZ/RHT/JobDetail.asp?position_id=8172
http://archiv.computerworld.cz/cwarchiv.nsf/clanky/7C71DC84F30320F7C12569B00056DC94?OpenDocument
Citát z tej poslednej stránky

Programátor v C++
Nejvyšší průměrný nabízený plat New York, 88 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda New York, 80 dolarů
Nejvíce volných míst New York
Programátor v Javě
Nejvyšší průměrný nabízený plat Silicon Valley, 89 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda New York/Silicon Valley, 80 dolarů
Nejvíce volných míst Silicon Valley
Odborník na Linux
Nejvyšší průměrný nabízený plat San Francisco, 84 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda Trenton, 95 dolarů
Nejvíce volných míst Silicon Valley
Project Manger v oblasti e-commerce
Nejvyšší průměrný nabízený plat New York/Silicon Valley, 96 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda Philadelphia, 92 dolarů
Nejvíce volných míst New York
Weboví vývojáři, webmasteři
Nejvyšší průměrný nabízený plat New York, 109 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda Washington D.C., 130 dolarů
Nejvíce volných míst New York
Odborníci na ERP
Nejvyšší průměrný nabízený plat Dallas, 105 000 dolarů
Nejvíce volných míst Los Angeles
Odborníci na UNIX
Nejvyšší průměrný nabízený plat New York, 80 000 dolarů
Nejvyšší průměrná hodinová mzda New York, 63 dolarů



Ak by som ovládal AJ a vedel dobre programovať, určite by som sa poobzeral po práci v obore IT aj i iných, rozvinutejších krajinách.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Santas0
Věrný člen
18. 2. 2008   #3
-
0
-

alebo potom robit pre zahranicne firmy z domova

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
Angela0
Duch
18. 2. 2008   #4
-
0
-


w3q: njn. ale ten článek je starej 7 let :-) myslím že kdyby dneska jen 2% lidí vydělávalo víc jak 20 000/měsíc tak jsme všichni ostatní bezdomovci.
Navíc já jsem chtla vědět skutečná čísla programátorů/zaměstnanců, víš?
Ale stejně moc děkuji, já jsem googlovala a narazila na tyhle stránky. .-*

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #5
-
0
-

To Santas : Jj, v dnešnej dobe sa v Českej alebo Slovenskej republike platí oveľa menej ako USA(viď. môj predošlý príspevok).

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #6
-
0
-

To Angela : Prepáč, nevedel osm, že sú 8 rokov staré. BTW: je rok 2008 čiže sú staré 8 rokov a nie 7 :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Angela0
Duch
18. 2. 2008   #7
-
0
-

w3q: no je to smutný, ale tohle neplatí jen pro IT, co se týká usa tak tam nastává menší krize (mám tam rodinu)
Ale přítel uvažoval že by pracoval nějakou dobu v německu, protože mimo anglinu zvládá i němčinu..někde u hranic. Asi bych šla sním, jsme už taková nerozlučná dvojka - ale byla bych stoho moc smutná protože mám česko ráda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
Angela0
Duch
18. 2. 2008   #8
-
0
-

w3q: to nevadí stejně ti moc děkuju :-) je to od tebe moc hezký. Pro mě to bylo i tak docela zajímavé počtení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #9
-
0
-

To Angela : No do toho Nemecka by som ani veľmi nerozmýšlal, pretože by som sa tam hneď pohrnul. V Nemecku a USA je IT oveľa viac cenené, hlavne kvoli tomu, že u nich malá firma, je niečo ako u nás niečo o dosť väčšie. USA a Nemecko sú veľmi lákavé ponuky, a z Nemecka to ani nemáš tak ďaleko do ČR.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
AdamHlavatovic0
Stálý člen
18. 2. 2008   #10
-
0
-

To Angela : Ahoj, vo svojom dotaze si bližsie nešpecifikovala, čím konkrétnim sa dvoj priatel v dannej firme zaoberá, a tiež v akej lokalite tvoj priatel pracuje a teda nieje možné celkom dobre odpovedať v podobe nejakej čistky, ktorú pravdepodobne očakávaš. Ale v Bratislave je priemerný plat pracovníka v IT podľa http://www.informatici.sk/info2180.html 38 705 Sk, čo je po zdanení 28 780 a po prepočte na české koruny (kurzom 1.3 SKK za 1 CZK) je to 22 138 CZK. Ale tvoj priateľ má nadpriemerné vzdelanie a ak je naozaj tak dobrý ako tvrdíš tak sa mu čudujem čo ešte v takej firme robí. Záverom ťa chcem odkázať na forum.builder.czkonferencia c, c++, kde chodí niekoľko profesionálnych programátorov, a osobne som tiež veľmi zvedavý na ich názor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Angela0
Duch
18. 2. 2008   #11
-
0
-


AdamHlavatovic: je to jeho první zaměstnání, mu se jinak ve firmě líbí (jen se mu nelíbí nízký plat)
Myslím že dělá klasického vývojáře, myslím že se specializuje na optiku (vývoj aplikací), takže programuje optiku (software) ve svém vplném čase programuje shadowmaping pro svou hru (zrovna teď)
Lokalita je Brno. Ovšem dotklo se ho to přidání na platu, takže skutečně zvažuje změnu zaměstnání.
teda asi hlavně kvůli mě protože já studuju a jsem doma, a moc peněz nevydělám. Takže by mě mrzelo kdyby práci měnil zbytečně, když se mu tam jinak líbí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #12
-
0
-

To Angela : No to je pravda, je veľmi dôležité aby sa človek v robote cítil spokojný, zapadol do kolektívu a robil to, čo ho baví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Angela0
Duch
18. 2. 2008   #13
-
0
-

AdamHlavatovic: http://www.informatici.sk/itpay.html?action=list&category=110

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.114.194.–
Wen
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
18. 2. 2008   #14
-
0
-

pokud je clovek spokojenej v praci je to podle me dulezitejsi nez mit treba o 5k vice. Navic v novem kolektivu se clovek neciti nejlepe nevi jaka tam je firemni kultura atp. Ja osobne bych praci nemenin pockal bych az dostudujes a treba se pak porozhlednul co a jak. Teda pokud zrovna netrpite nouzi... Ale je to jen muj skromny nazor urcite muze hrat roli mnohem mnohem vice okolnosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.177.87.–
w3q0
Věrný člen
18. 2. 2008   #15
-
0
-

Wen napsal:
pokud je clovek spokojenej v praci je to podle me dulezitejsi nez mit treba o 5k vice. Navic v novem kolektivu se clovek neciti nejlepe nevi jaka tam je firemni kultura atp. Ja osobne bych praci nemenin pockal bych az dostudujes a treba se pak porozhlednul co a jak. Teda pokud zrovna netrpite nouzi... Ale je to jen muj skromny nazor urcite muze hrat roli mnohem mnohem vice okolnosti

JJ, nikto netvrdí, že 5k naviac nieje dobré, ale predsa len, odísť kvoli tomu niekde, boh vie kde, to tiež nieje výhra.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
AdamHlavatovic0
Stálý člen
18. 2. 2008   #16
-
0
-

To Angela : Tak mi to nedalo a mrkol som na ten odkaz, podla toho čo píšeš by som tvojho priateľa zaradil do „kolónky“ Softvérový vývojár s priemerným platom 45 100 SKK, čo po zdanení je 33 342 SKK a po prepočte na CZK (1.3 SKK za 1 CZK) 25 647 CZK. Len tak pre zaujímavosť Programátor analytik si po zdanení a prepočte v priemere príde na 29 814 CZK (v Bratislave). Ale ako som už napísal, položte svoju otázku na fóre forum.builder.cz, do sekcie c, c++ na ktoré pravidelne chodia profesionálny programátori a možno, čo to prezradia o svojich platoch, a aj keď nie, tak ich pohľad na vec bude určite viac než zaujímavý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
midin0
Věrný člen
18. 2. 2008   #17
-
0
-

To AdamHlavatovic : Tak jsme měli možnost na builderu shlédnout akorát nespokojené výkřiky pana Valeriána :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
AdamHlavatovic0
Stálý člen
19. 2. 2008   #18
-
0
-

To midin : Túto štiplavú reakciu na moju adresu ste si mohol odpustiť, ja predsa nemožem za reakcie iných uživateľov. A vôbec by som si nedovolil hovoriť o nejakých “výkrikoch”, dokonca bolo zo strany JV navrhnuté aj konkrétne riešenie, zato odvas sme tu nevideli nič, až na tento nekonštruktívny off toppic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
midin0
Věrný člen
19. 2. 2008   #19
-
0
-

To AdamHlavatovic : Je vidět, že jste to psal okolo 4 hodiny ranní. Vůbec jsem nechtěl nějak Vaši reakci ironizovat, myslel jsem to pouze jako "vtipný" komentář. Bohužel, v dnešní době je to díky ironii na každém rohu složité rozpoznat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.74.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
AdamHlavatovic0
Stálý člen
19. 2. 2008   #20
-
0
-

> Je vidět, že jste to psal okolo 4 hodiny ranní.
No ale to už som mal zasebou kvalitný skoro osemhodinový spánok.

> Vůbec jsem nechtěl nějak Vaši reakci ironizovat, myslel jsem to pouze jako "vtipný" komentář.
Viete, to máte ťažké aj keď vy váš príspevok myslíte ako vtipnú poznámku, vzhľadom na to, že ide o písaný text sa na strane prijímateľa stráca možnosť čítať výraz vašej tváre a intonácie hlasu, čoho následkom môžu vznikať nedorozumenia na oboch stranách (tak ako v tomto prípade).

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
midin0
Věrný člen
19. 2. 2008   #21
-
0
-

To AdamHlavatovic : Přesně tak, proto samozřejmě dávám přednost kontaktu face-to-face ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Honza
~ Anonymní uživatel
450 příspěvků
21. 6. 2012   #22
-
0
-

#1 Angela
Hehehe

Programátoři mají průměrnou mzdu zhruba 30-50 tis. kč. Člověk by si řekl, že být programátorem je hrozné, furt sedět u PC a mít tak málo peněz..ALE koukni se třeba na ty bohatší programátory, třeba Bill Gates. Do nedávna byl nejbohatším člověkem na planetě a to je programátor. Téměř více než 2/3 nejbohatších lidí na světě se zabývají IT a z toho asi tak 1/3 jsou programátoři. Dále třeba Mark Zuckerberg, mladý špičkový programátor, který založil sociální síť Facebook.com a od jeho 17/18 let se stal nejmladším miliardářem. Být programátor, pokud umíš dosáhnout svého cíle není vůbec špatné. Jde jen o to jestli to bereš jako svojí průměrnou práci nebo jako něco velikého. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.243.99.–
vitamin+8
Grafoman
21. 6. 2012   #23
-
0
-

#22 Honza

Meskas z odpovedou viac ako 4 roky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
z
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
22. 6. 2012   #24
-
0
-

#22 Honza
Gates ani Zuckerberg nezbohatli díky svým programátorským schopnostem. Veškerý kvalitní kód v "jejich" aplikacích je práce jiných programátorů, kterým se o platech jejich šéfů nemůže ani zdát.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý