DATABAZA a WEB APLIKACIA – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

DATABAZA a WEB APLIKACIA – MySQL – Fórum – Programujte.comDATABAZA a WEB APLIKACIA – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
myth
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
21. 2. 2008   #1
-
0
-

Zdravim Vas, tak planujem vytvorit konkurenciu najznamejsiemu chat na slovensku s vyvojom som zacal v Nedelu dna 17. Februara 2006. V nedelu som rubil zakladny navrh databazy vyslo mi az 11 tabuliek bude to velmi komplexne.
Az do dneska 21. Februára 2006 som robil graficky design stranky zaklad mam (bielo-modro a trochu ruzovej).
Tak teraz by som potreboval par teoreticky rad ako vytvorit chat.

Bude sa jednat o AJAX chat, ale neviem ci nie je problem ze tam bude vela miestnosti v buducnosti ci to nebude velmi zatazovat mysql server ked sa budu prispevky ukladat do databazy z kazdej miestnosti a refresovat tisickami uzivatelov.
.
tu je navrh tabulky pre miestnost:

CREATE TABLE chat (
id_sprava INTEGER UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT,
uzivatel VARCHAR NULL,
adresat VARCHAR NULL,
sprava TEXT NULL,
cas DATETIME NULL,
privatna BIT NULL,
miestnost INTEGER UNSIGNED NULL,
PRIMARY KEY(id_sprava),
);

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.150.246.–
Reklama
Reklama
Lester
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 2. 2008   #2
-
0
-

ty budes znat ID zprav, ze je mas jako jediny klic/index v tabulce? budeme delat, ze to nevidime :) databazi znormalizuj, navrhni vnorene procedury (pokud pouzivas nejakou rozumnou db) a hlavne si precni na co jsou dobre indexy, klice a relace tabulek.
pokud chces mit hodne lidi na chatu, na mysql zapomen
ajax - pravdepodobne pretizis php_interpreta - pouzij dotNET

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.117.–
repu
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
1. 3. 2008   #3
-
0
-

Zdravim chtel jsem se zeptat jestli nevíte někdo jaky mam nastavit datovy format sloupce (varchar2, date .....) tabulky jestlize do tohoto sloupce chci vkladat obrazky nahravane z formulare aplikace. Diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.95.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 3. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
REPU
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
1. 3. 2008   #5
-
0
-

Tak jsme to zmenil na BLOP a pri vkladani toho obrazku mi to pise: neplatné hexadecimální číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.95.–
REPU
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
1. 3. 2008   #6
-
0
-

Jo a zapomel jsem rict ze tu aplikaci delam v apexu :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.95.–
REPU
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
1. 3. 2008   #7
-
0
-

a jeste bych mel jeden dotaz :) delam aplikaci pro autobazar a ve formulari kterym vkladam auta do databaze mam vyrobce a model auta. Zatim mto mam tak ze se mi zobrazujou vsechny modely bez ohledu na to jakeho vyrobce jsem zvolil. Nevite jak by se to dalo propojit abych videl po zvoleni vyrobce jenom modely pro tento model?? diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.95.–
REPU
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
2. 3. 2008   #8
-
0
-

Tak uz se mi tam podaril obrazek nahrat ale ted nastava otazka jak ho zobrazit v reportu?? omlouvam se za cetnost mych prispevku ale vsechno vedet nemuzu a knizka kterou jsem si k tomu koupil mi taky toho moc nerekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 212 hostů

Podobná vlákna

Aplikacia — založil mojo

Android aplikacia — založil Suer

Aplikacia ktora sa da predat — založil Predajca456

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý