Pspad pro python – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pspad pro python – Python – Fórum – Programujte.comPspad pro python – Python – Fórum – Programujte.com

 

j1rka0
Newbie
22. 2. 2008   #1
-
0
-

Nevím si rady, když chci psat v pythonu tak jak nastavit abych si mohl program prohlídnout (něco jako v IDLE je to přes f5 a kde přesně v menu teď nevím). Zkoušel jsem v nastavení-nastavení zvýrazňovačů pod založkou externí programy nastavit python.exe (C:\Python25\python.exe) a možnost se mi pak zobrazí v soubor-otevřít v programu-python (f9) jenže když to teda spustím tak se mi buď okno hned zavře nebo jako u počítaní si nestihnu prohlédnout výsledky. Zkoušel jsem i to co je v 0. lekci ale -i "%1" %* nevím kam napsat a pomohlo jen vložit do kodu raw_input() jenže ja bych chtěl něco abych to nemusel do každeho kodu vkladat tak aby to dělalo automaticky.

2.A jak udělat aby když bude v kódu chyba tak aby se mi zobrazil řádek na kterem se chyba nachazí něco jako v IDLE se zobrazi hlaška error nebo tak něco a červeně se mi označí řadek s chybou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.250.–
Spectator
~ Anonymní uživatel
415 příspěvků
23. 2. 2008   #2
-
0
-

To j1rka : To okno se ti zavře, protože se program ukončí. Pokud tam bude hláška o chybě, tak se zobrazí, ale ukončí se zároveň s oknem. raw_input() tam piš jen do doby, kdy nezačněš dělat nějaké programy v nějakém while cyklu... pak se ti okno zavře třeba až s výpadkem proudu. To zobrazení chyby na potřebnou dobu, v tom ti pomůže jen jiný editor(si myslím) já používám už od začátku to IDE od pythonu a přijde mi, že nic jiného není třeba. Zkoušel jsem jEdi tam mi to také fungovalo, ale jEdit moc rád nemam pro jeho mohutnost.

shrnu:
1)dokud budeš mít programy jednorázovky( >>> rekni ahoj > ahoj) tak piš raw_input()
2)Doporučuji IDE od výrobce je jednoduhé a 100% funkční. když v něm pustíš shell, tak si ty chyby přečteš jak před obědem, tak po něm

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.112.–
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
23. 2. 2008   #3
-
0
-

nj...jenže v tom je problém když mám nějaky soubor.py a chci editovat kod tak když na něj dvakrat kliknu tak se spustí v příkazové řádce nebo co to je. Zkoučel jsem přes prave tlačítko-otevřít v... jenže nemužu najít ten program kde se ten kod píše -IDLE (Python GUI)- v adresáři kde jsm jej nainstaloval žadny takovy soubor není nebo je jinak pod jinym nazvem a ja jej pehledl.

No je možné že se nachazí v nějake jine složce nebo jsem ho mohl přehlédnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.29.–
Spectator0
Věrný člen
24. 2. 2008   #4
-
0
-

Nejsem si jist jestli se nevoli u instalace, zda chces instalovat i IDLE, ale myslim, ze to neni treba :smile11: Pod pravym tlacidlem by melo byt cosi jako edit with IDLE a jakykoliv dalsi editor, ktery umi pythonem by se tam mel taky zobrazit.
Tim to asi neni, ale koukni jestli v Ovládací panely >> systém >> upřesnit >> proměnné prostedí >> a tam v systémových proměnných napsat do path nakonec >> ;C:\Python25\ << (podle toho kde ho máš nainstalovaný)
snad nekecám nějaký nesmysly :smile14:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.112.–
. . .
j1rka0
Newbie
24. 2. 2008   #5
-
0
-

no právě že pod pravým tlačítkem žádné edit with idle není :smile10: a celkem by se mi to hodilo tak právě to budu muset vyřešit pomocí otevřít v... a tam vybrat to idle. Nejde tam to edit with idle nějak přidat?
Jinak budu muset pohledat, přece v tom adresaři C:\Python25\ někde to idle musí být asi to bude někde v nějake podsložce zkusím se ještě jednou podívat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.69.–
geon0
Grafoman
24. 2. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
24. 2. 2008   #7
-
0
-

To j1rka : hledej soubor s názvem idle.py* ;-) Bud v Total Commanderu snad i nějak Tento počítač, ale to nemám rád ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
j1rka
~ Anonymní uživatel
59 příspěvků
24. 2. 2008   #8
-
0
-

aha a ja pořád hledal něco s koncovkou .exe :smile5: Našel jsem přes hledaní idle.py jenže to když spustím tak se spustí pythonská přikazova řádka :smile1: a pak to idle, ale našel jsem idle.pyw a to se mi zpusti už jen samotné idle tak snad to je ono.
Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.112.–
j1rka0
Newbie
24. 2. 2008   #9
-
0
-

Jo a ještě něco...možná bych zustal teda u toho idle tam moc velky rozdíl není ale dá se někde v idle nastavit Automatické dokončování (Code completition) jako v pspadu nebo něco podobného aby mi to prostě napovídalo kody protože si všechny nepamatuji, teda ty co používám často tak jo ale u některých nevím třeba jak se to přesně píše protože neumím anglicky atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.112.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 2. 2008   #10
-
0
-

idle v pythonu 2.5 tuhle funkci má. Seznam možných dokončení zobrazíš pomocí klávesy TAB

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
geon0
Grafoman
24. 2. 2008   #11
-
0
-

To Blujacker : to jsem ani nevěděl. skvělá příležitost o tom a o dalších nových vymoženostech idle napsat na wiki ;-) Založ novou stránku a jeď :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
geon. volume doprava.
j1rka0
Newbie
24. 2. 2008   #12
-
0
-

No to TAB sice nějak funguje, zkoušel jsem to akorát neznám moc příkazu tak jsem použil to co znám.Tak třeba print a v tom to nějak nešlo. Ten sice znám z hlavy jen by mě zajímalo proč to třeba u tohoto nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.112.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 2. 2008   #13
-
0
-

geon napsal:
To Blujacker : to jsem ani nevěděl. skvělá příležitost o tom a o dalších nových vymoženostech idle napsat na wiki ;-) Založ novou stránku a jeď :-)


Moc rozdílů mezi idle2.4 a idle2.5 není. Jeden rozdíl je právě to automatické dokončování a druhým rozdílem je zvýrazňování souvisejících závorek.
Ten IDLE 2.5 jsem používal dva dny na notebooku, protože jsem si tam omylem nainstaloval py2.5 místo py2.4. A i za ty dva dny mi IDLE několikrát spadlo a špatně oznamuje chyby, takže já bych se držel pokud možno 2.4:)
Na wiki píšu nerad. To radši vydám něco na Programujte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
24. 2. 2008   #14
-
0
-

j1rka napsal:
No to TAB sice nějak funguje, zkoušel jsem to akorát neznám moc příkazu tak jsem použil to co znám.Tak třeba print a v tom to nějak nešlo. Ten sice znám z hlavy jen by mě zajímalo proč to třeba u tohoto nejde.


Nejsem si jistý, ale myslím, že v tom seznamu nenajdeš klíčová slova (print, and, while...)
Ten seznam imho tvoří:


import __builtin__
dir(__builtin__)+globals().keys()

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Webhosting pro Python — založil imron

Hosting pro python — založil don_Dominique

Jaké IDE pro Python? — založil Architekt

Nejlepší IDE pro python — založil Lukas90

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý