Include stránky která obsahuje funkce s databází – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Include stránky která obsahuje funkce s databází – MySQL – Fórum – Programujte.comInclude stránky která obsahuje funkce s databází – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 2. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoci prosím.
Mám vytvořený kalendář v souboru kalendar.php , dále mám DB.php kde mám univezální připojení k databázi a funkci weberror() která generuje jaká je chyba.

v kalendar.php je připojen soubor s připojením s databází a následné funkce pro zobrazení. Pokud ale includuji kalendar do další stánky, tak pokud v souboru kalendar.php zachovam pripojeni k databazi, pise mi to že deklaruji 2x tu samou funkci, což je pravda, když připojení k DB z kalendar.php vymažu, tak zase nejsem připojen k databázi a nezobrazují se mi příspěvky na konkrétní dny.

Napadlo mne, že bych testoval připojení k databázi a pokud by bylo připojeno, již bych nepřipojoval, ale existuje nějaký příkaz pro zjištování zdali je připojení či ne?
Připadně jak by jste postupovali vy při tomto problému?

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.218.155.–
Reklama
Reklama
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
23. 2. 2008   #2
-
0
-

To Vlado : vždyt můžeš použít podmínku if, která ti může zjistit zda jsi připojený a nebo ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
23. 2. 2008   #3
-
0
-

Proc to delat jednoduse, kdyz to jde slozite, ze ano ;)

Podivej se na funkci require_once/include_once (podle toho kterou potrebujes).

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 2. 2008   #4
-
0
-

To jo, to vím, ale já potřebuju nějaký příkaz kterej mi to zjistí, existuje nějaký?

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.218.155.–
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 2. 2008   #5
-
0
-

CommanderZ : Díky, už mi to chybu nepíše, ale stále mi to nezobrazuje v té volané části výtah z databáze :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.218.155.–
Vlado
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
23. 2. 2008   #6
-
0
-

<?
require_once "db.php";

if(IsSet($_REQUEST['prev_prenos'])) { List ($mesicp, $rokp) = Explode ("-", $prev_prenos); $dnes_mesic=$mesicp;$dnes_rok=$rokp;}
if(IsSet($_REQUEST['next_prenos'])) { List ($mesicp, $rokp) = Explode ("-", $next_prenos);$dnes_mesic=$mesicp;$dnes_rok=$rokp;}
if ($dnes_mesic=="") {$dnes_mesic=date("n"); $prevM=$dnes_mesic;$nextM=$dnes_mesic;} else {$prevM=$mesicp;$nextM=$mesicp;$dnes_mesic=$mesicp;}
if ($dnes_rok==""){$dnes_rok=date("Y"); $prevY =$dnes_rok; $nextY=$dnes_rok;} else {$prevY = $rokp;$nextY=$rokp;$dnes_rok=$rokp;}
// nastaveni odkazu pro predchozi a nasledujici mesic / rok
if ($dnes_mesic - 1 < 1) { $prevM = 12; $prevY--;} else {$prevM = $dnes_mesic - 1;};
if ($dnes_mesic + 1 > 12){ $nextM = 1; $nextY++;} else {$nextM = $dnes_mesic + 1;};

$prechod_prev="$prevM-$prevY";
$prechod_next="$nextM-$nextY";
echo '<form action="kalendar.php" method="post" accept="text/html">
<input type="submit" name="prev_prenos" value="'.$prechod_prev.'">
<input type="submit" name="next_prenos" value="'.$prechod_next.'">'
.$dnes_mesic.$dnes_rok.'</form>';

Kalendar ($dnes_mesic,$dnes_rok);

function JePrechodnyRok ($rok)
{
return (boolean) date("L", mktime(0,0,0,1,1,$rok));
}

function PocetDnu ($mesic, $rok)
{
return cal_days_in_month(CAL_GREGORIAN, $mesic, $rok);
}

function PrvniDen ($mesic, $rok)
{
$anglickeporadi = date("w", mktime(0, 0, 0, $mesic, 1, $rok));
return ($anglickeporadi==0) ? 7 : $anglickeporadi;
}

function Bunka ($radek, $sloupec, $PrvniDen, $PocetDnu, $bmesic, $brok)
{
$dny=Array(1=>"Po", "Ut", "St", "Ct", "Pa", "So", "Ne");
if ($sloupec==1) return $dny[$radek];
$chcivratit = ($sloupec-2)*7 + $radek - $PrvniDen+1;

if ($chcivratit<1 || $chcivratit>$PocetDnu) return " "; else {

$query = MySQL_Query("SELECT * FROM article ") ;
if(@MySQL_Num_Rows($query)!=0) {
while($result = MySQL_Fetch_Array($query)) {
$publish_date = Date("i. H. j. n. Y", $result[3]);
List ($minutak,$hodinak,$denk, $mesick, $rokk) = Explode (". ", $publish_date);
if ($chcivratit==$denk and $mesick==$bmesic and $rokk==$brok )
$chcivratit="<a href=\"clanky_kalendar.php?minuto=$minutak&hodino=$hodinak&deno=$denk&mesico=$mesick&roko=$rokk\">$denk</a>";
} }

return $chcivratit; };
}

function Kalendar ($mesic, $rok)
{
$mesice=Array(1=>"leden", "únor", "březen", "duben", "květen", "červen", "červenec", "srpen", "září", "říjen", "listopad", "prosinec");
//kontroly
if (!is_numeric($mesic)) return "Měsíc musí být číslo!";
if (!is_numeric($rok)) return "Rok musí být číslo!";
if ($mesic<1 || $mesic>12) return "Měsíc musí být číslo od 1 do 12";
if ($rok<1980 || $rok>2050) return "Rok musí být číslo od 1980 do 2050";
// zjištění počtu sloupců
$PocetDnu = PocetDnu ($mesic, $rok); $PrvniDen = PrvniDen($mesic,$rok);
$sloupcu = date("W", mktime(0, 0, 0, $mesic, $PocetDnu-7, $rok)) - date("W", mktime(0, 0, 0, $mesic, 1+7, $rok))+4;
// a tabulka


echo "<TABLE border=\"1\" style=\"border-collapse: collapse\" width=\"",$sloupcu*30,"\">";
echo "<TR><TD colspan=$sloupcu width=\"",$sloupcu*30,"\" align=\"center\">".$mesice[$mesic]." ".$rok."";




echo "</TD></TR>\n";
for ($radek=1;$radek<=7;$radek++)
{
echo "<TR align=\"center\">";
for ($sloupec=1; $sloupec<=$sloupcu; $sloupec++) echo "<TD width=\"30\">".Bunka($radek, $sloupec, $PrvniDen, $PocetDnu, $mesic, $rok)."</TD>";
echo "</TR>\n";

}
echo "</TABLE>";
}

?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 160.218.155.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý