Funkcie s datumom – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkcie s datumom – PHP – Fórum – Programujte.comFunkcie s datumom – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Erik0
Návštěvník
23. 2. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, s php zacinam a robim pridavanie noviniek.
Problem je v tom, ze pri pridani novej sa ukaze pod starsie novinky. Chcel by som to spravit tak, aby na vrchu stranky boli najnovsie novinky.
No v skutocnosti vobec neviem ako na to...
Bol by som rad, keby ste mi aspon napisalo ako na to, ked nie celu funkciu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Prog.0
Věrný člen
23. 2. 2008   #2
-
0
-

Skús napísať, kde tie novinky pridávaš... Do nejakej tabuľky v databáze? Do súboru? ...?

EDIT: Skús trocha popísať problém,... alebo chceš komplet návrh, ako riešiť pridávanie/zobrazovanie noviniek ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Erik0
Návštěvník
23. 2. 2008   #3
-
0
-

Nie nie, uklada sa to do tabulky MySQL, funguje pridavanie noviniek aj zobrazovanie.
Lenze na indexe sa zobrazuju novinky z vrchu dole od najstarsich a ja chcem aby sa zobrazovali od najnovsich a dole budu najstarsie.
Struktura tabulky:

CREATE TABLE `tabulka` (

`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`predmet` text NOT NULL,
`text` text NOT NULL,
`datum` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM;


Tu je index:
$query = mysql_query("SELECT * FROM `tabulka`;");

while ($result = mysql_fetch_array($query)){
echo "<i>".$result['datum']." </i><b>".$result['predmet']."</b>" ;
echo $result['text']."";
echo "<hr />";
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Tocimanko0
Grafoman
23. 2. 2008   #4
-
0
-

$query = mysql_query("SELECT * FROM `tabulka` ORDER BY DESC;");

Žeby? Prepáč, ak píšem hlúposť, ale v rýchlosti som to preletel a možno je práve toto tvoj problém :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
23. 2. 2008   #5
-
0
-

To Erik : zkus to takto

$query = mysql_query("SELECT * FROM tabulka order by id DESC");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Erik0
Návštěvník
23. 2. 2008   #6
-
0
-

Nie, to nejde :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
23. 2. 2008   #7
-
0
-

To Erik :
zkus si vypsat mysql_error()

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
Erik0
Návštěvník
23. 2. 2008   #8
-
0
-

Vlastne, ide to...
Mal som tam chybu.
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Tocimanko0
Grafoman
23. 2. 2008   #9
-
0
-

To Paja2 : Ups :) Sorry, to id som tam jaksi zabudol :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Podmienka s dátumom — založil fja

Práca s časom a dátumom — založil gaben

Funkcie — založil jordi1811

Funkcie a premenne — založil Eidam655

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý