[DB] - špatný název sloupce - Secret error – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[DB] - špatný název sloupce - Secret error – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - špatný název sloupce - Secret error – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den. Už mě začíná to PHP vytáčet. Hraje si se mnou a hází chyby kamkoliv to jen jde. Nyní je to ... nevím co. Pokusím se alespoň objasnit při čem se NĚCO děje. Vytvořil jsem si jednoduchý (opravdu jednoduchý, primitivní, blbí stupidní malý (...)) kód. Má se jen updatovat DB. To by v tom byl čert aby v tom nebyl čert. Z nepochopitelných důvodů nechce updatovat jeden jediný malý sloupeček (ani smazání a nové vytvoření nezabralo).

Kód



mysql_query("update tbl1news set title = '$title',text = '$short_msg',longmsg = '$is_long', a_img_1 = '$allow_img_1',a_img_2 = '$allow_img_2',a_img_3 = '$allow_img_3', img_1 = '$img_1_id',img_2 = '$img_2_id',img_3 = '$img_3_id',fulltext = '$msg' where id = '$id'") or die(mysql_error());

Chyba:


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'fulltext = 'test' where id = '1'' at line 1

DB:


+----------+---------------+------+-----+------------------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+----------+---------------+------+-----+------------------+----------------+
| id | int(255) | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| title | varchar(255) | NO | | | |
| date | varchar(255) | NO | | 00.00.0000 00:00 | |
| author | varchar(255) | NO | | EveBOT | |
| text | varchar(255) | NO | | | |
| longmsg | enum('Y','N') | NO | | Y | |
| fulltext | longtext | NO | | | |
| a_img_1 | enum('Y','N') | NO | | N | |
| a_img_2 | enum('Y','N') | NO | | N | |
| a_img_3 | enum('Y','N') | NO | | N | |
| img_1 | varchar(255) | NO | | | |
| img_2 | varchar(255) | NO | | | |
| img_3 | varchar(255) | NO | | | |
+----------+---------------+------+-----+------------------+----------------+


Vidíte někdo prosím nějakou chybu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Reklama
Reklama
Prog.0
Věrný člen
23. 2. 2008   #2
-
0
-

skus dať fulltext do apostrofov, alebo to pole pomenovať inak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 2. 2008   #3
-
0
-

To Prog. : nic...a již to má za sebou několik verzí

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
23. 2. 2008   #4
-
0
-

To survik1 : A co to tedy pise, pokud fulltext prejmenujes?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 2. 2008   #5
-
0
-

To Zelenáč : Na co to chceš přejmenovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
23. 2. 2008   #6
-
0
-

To survik1 : Treba na "plnytext"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Prog.0
Věrný člen
23. 2. 2008   #7
-
0
-

Toto musí isť určite (aj jedno, aj druhe):

mysql_query("update tbl1news set title = '$title',text = '$short_msg',longmsg = '$is_long', a_img_1 = '$allow_img_1',a_img_2 = '$allow_img_2',a_img_3 = '$allow_img_3', img_1 = '$img_1_id',img_2 = '$img_2_id',img_3 = '$img_3_id',`fulltext` = '$msg' where id = '$id'") or die(mysql_error());


mysql_query("update tbl1news set title = '$title',text = '$short_msg',longmsg = '$is_long', a_img_1 = '$allow_img_1',a_img_2 = '$allow_img_2',a_img_3 = '$allow_img_3', img_1 = '$img_1_id',img_2 = '$img_2_id',img_3 = '$img_3_id',fulltext1 = '$msg' where id = '$id'") or die(mysql_error());

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 2. 2008   #8
-
0
-

Už to jede, díky :)

Asi mám hezkou mužku, když se mi 3x podařilo trefit zabrané slovo x)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Prog.0
Věrný člen
23. 2. 2008   #9
-
0
-

To survik1 : hlavné je nezačať panikáriť :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
23. 2. 2008   #10
-
0
-

To Prog. : Já nepanikařím, ale vybuchuju :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tocimanko0
Grafoman
23. 2. 2008   #11
-
0
-

survik1 napsal:
To Prog. : Já nepanikařím, ale vybuchuju :D


Ja len uvažujem o samovražde ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Podobná vlákna

QT error: Error code 62097 — založil QtProgramming

C# listbox sloupce — založil crash

Sloupce v Memu? — založil pepca

TŘI SLOUPCE — založil Vopata

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý