Ahoj. Jsem uplný začátečník v PHP a zkouším experimentovat. Teď jsem se dostal do malého problému. Nevíte jak dál?
znamka.php
<?php
echo "<form name='znamka' action='pridej.php' method='post'>";
echo "<b>Známka: </b><input type='text' name='znamka' size='4'> ";
echo "<b> Předmět: </b><select size='1' name='predmet'><option value='cj'>Český jazyk</option><option value='m'>Matematika</option><option value='aj'>Anglický jazyk</option><option value='nj'>Německý jazyk</option><option value='fj'>Francouzský jazyk</option><option value='ze'>Zeměpis</option><option value='de'>Dějepis</option><option value='bi'>Biologie</option><option value='ch'>Chemie</option><option value='fy'>Fyzika</option><option value='zsv'>ZSV</option><option value='ivt'>IVT</option><option value='tv'>Tělesná výchova</option><option value='vv'>Výtvarná výchova</option><option value='hv'>Hudební výchova</option></select> ";
echo " <input type='submit' value='Přidej'></form>";
?>
pridej.php
<?php
mysql_connect("localhost", "simon_manq_name", "alejdete") or die(mysql_error());
mysql_select_db("simon_manq_name");
$uloz=mysql_query("INSERT INTO table(predmet, znamka) VALUES('$_POST[predmet]', '$_POST[znamka]')") or die(mysql_error());
echo "Data byla uložena - <a href='znamka.php'>Zpět</a> - <a href='stat.php'>Všechny známky</a>";
?>
Tato stránka mi ale vypisuje You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'table(predmet, znamka) VALUES('m', '4')' at line 1. Nevíte, co s tím?