Průměr hodnot z mysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Průměr hodnot z mysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.comPrůměr hodnot z mysql databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
schimpanze0
Návštěvník
24. 2. 2008   #1
-
0
-

nevíte jak vypočítat průměr hodnot z databáze?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Reklama
Reklama
Soudruh__Hacker
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
24. 2. 2008   #2
-
0
-

Nejspíš budeš muset pomocí cyklu..



$delit = "0";
$soucet = "0";
$query = "SELECT cislo FROM tabulka ORDER BY id";
$result = mysql_query($query);
while (list($cislo) = mysql_fetch_row($result))
{
$soucet = $soucet + $cislo;
$delit++;
}
$prumer = $soucet / $delit;

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
Phoenix0
Super člen
24. 2. 2008   #3
-
0
-

To Soudruh__Hacker : Blbost, takové věci by se měly řešit přímo na straně DB (kvůli výkonu, ale i kvůli jednoduchosti)

já bych to dělal takle:

SELECT AVG(cislo) FROM tabulka

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.88.–
Wamer-cz0
Duch
24. 2. 2008   #4
-
0
-

To Phoenix : souhlas

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
24. 2. 2008   #5
-
0
-

Soudruh__Hacker napsal:
Nejspíš budeš muset pomocí cyklu..


$delit = "0";
$soucet = "0";
$query = "SELECT cislo FROM tabulka ORDER BY id";
$result = mysql_query($query);
while (list($cislo) = mysql_fetch_row($result))
{
$soucet = $soucet + $cislo;
$delit++;
}
$prumer = $soucet / $delit;



LOL. hadej, co to udela, kdyz to nevytahne zadny vysledek :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý