Seo url, referer, frames atd v jednom - opravdova vyzva :P – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Seo url, referer, frames atd v jednom - opravdova vyzva :P – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comSeo url, referer, frames atd v jednom - opravdova vyzva :P – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 2. 2008   #1
-
0
-

dobry den, mam stranku kde uzivatele publikuji videa na svych jinych strankach. funguje to tak ze kdyz se klikne na nahled, otevre se stranka z frames kde v hornim ramu je nejaka moje reklama a pod ni je frame pres zbytek stranky ktery zobrazuje uzivatelovu stranku. se starou verzi to fungovalo akorat je problem ze kdyz napriklad na foru nekdo napise odkaz na tu frame stranku tak jako referer je to forum misto moji stranky, to bych potreboval zmenit. zkousel sem i misto frames udelat jednoduse redirekt pomoci header("Location".$www); jenze vysledny referer bylo stejne forum. dalsi problem mam s prechodem na seo url. udelal sem jiz nekolik verzi ale vzdy bez uspechu, protoze na hodne forech uz jsou odkazy ktere vedou na mojedomena.com/show.php?w=xxx tak potrebuju aby se prepisovala adresa i pri kliku na tuto starou. to sem vyresil tim ze na zacatku show.php provedu redirekt na novou adresu v pripade ze r != 1 a v htaccess pri presmerovani pridam za show.php?w=xxx jeste &r=1 abych vedel ze uz je presmerovano a nedoslo ke smycce. to by fungovalo taky, ale jen z pulky. v hornim framu to vyhodi chybu 404 a v dolnim se nacte uzivatelova stranka. co se adresy tyce tak ta je prepsana na seo url pri kliku na starou i novou vrezi adresy. prikladam kody jednotlivych php souboru a htaccess, snad z nich neco vyctete, ja nad tim travim uz x dni a nevim si rady. diky

show.php



<?
////////////////////////////////////
// tady se provede pripojeni k db //
////////////////////////////////////

$w = $_GET['w'];
$r = $_GET['r'];
if ($r != "1") {
$sql = "SELECT id, nazev FROM video WHERE id = '$w'";
$clanek = mysql_fetch_object(mysql_query($sql)); // id nemusi vubec existovat - presmerujeme z5 na index
if ($clanek == NULL) {
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.mojedomena.com/index.php");
} else {
$video = $clanek->nazev;
$video = strtolower($video);
$video = ereg_replace("[^a-z0-9 ]", "", $video);
$video = ereg_replace(" +", " ", $video);
$video = str_replace(" ", "-", $video);
$video = $video.".html";
$vidid = $clanek->id;
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.mojedomena.com/video/".$vidid."/".$video);
}
}

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// zde se jeste vykonava skript ktery pricte pocet zobrazeni uzivatelove stranky //
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
?>
**********************
** tady je hlavicka **
**********************

<frameset rows="160,*" border="0">
<frame name="advertise" src="showad.php" scrolling="no" frameborder="0" noresize>
<frame name="video" src="<? echo $www; ?>" frameborder="0" noresize>
</frameset>


v showad.php se zadny skript neprovadi, pouze se definuje hlavicka a zobrazi se reklama

a nakonec .htacces:


RewriteEngine on
RewriteRule ^video/([^/.]*)/?/([_A-Za-z0-9-]+).html/?$ show.php?w=$1&r=1

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.58.–
24. 2. 2008   #2
-
0
-

Ta referrer hlavicka by mela jit zmenit. http://www.w3.org/Protocols/rfc2616/rfc2616-sec14.html

A to druhy jsem moc nepochopil, zkus pls pouzivat nejake formatovani textu, hlavne konce radku. A pokud davas vice dotazu do jednoho vlakna, tak je nejak oddeluj.

Jenom, jestli to chapu...tobe vadi, ze kdyz tam uzivatel vleze pres starou URL, tak ze se mu tam porad ukazuje ta stara? To bych fakt neresil, nova mu tam naskoci az kdyz na neco klikne, no a co.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
stix
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
24. 2. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ : no uz je to jedno, pred par minutama sem to seo konecne vyresil. celou dobu to bylo dobre akorat sem hledal chybu na spatnym miste. chyba byla v absolutnich a relativnich cestach :D po tolika hodinach co sem do toho cumel uz sem nad takovouhle prkotinou prestal uvazovat a proste ju prehlidl :D

ale k tomu refereru, muzes to zkusit nak bliz popsat, na w3 sem to moc nepochopil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.58.–
24. 2. 2008   #4
-
0
-

ty bys mel byt schopen te strance poslat nejake hlavicky. Prave podle techhle hlavicekpak vzdaleny server urci, odkud prichazis, ty mu tedy teoreticky jses schopen podstrcit cokoliv.

Ted si uvedomuju, ze vlastne nevim, jak se to udela jinak nez pres JS - k XmlHttpRequest muzes prilozit jakekoliv hlavicky chces http://www.w3.org/TR/XMLHttpRequest/, jinak nevim jestli to jde i pri normalnim nacitani stranky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý