Kopírování souborů/složek v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kopírování souborů/složek v C# – .NET – Fórum – Programujte.comKopírování souborů/složek v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
25. 2. 2008   #1
-
0
-

Ahoj.

Mám aplikaci, a potřebuju, aby když stisknu tlačítko button001 se zkopírovala složka z CD (třeba složka slozka1 ), ( přesněji se nachází na cd v rootovém adresáři) a zkopírovala se na systémový disk, opět na root.

Jak to mám udělat??? Proháněl jsem google, ale potřebuju něco v češtině :) Tam to bylo jenom v AJ

Editoval DeaLer: Upravil jsem název vlákna, aby se kolegové nehádali ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 2. 2008   #2
-
0
-

co takhle metoda File.Copy()?

File.Copy(Odkud, Kam)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
w3q0
Věrný člen
25. 2. 2008   #3
-
0
-

Chrasty napsal:
co takhle metoda File.Copy()?

File.Copy(Odkud, Kam)

Nič v zlom, ale mám pocit, že zložka znamená v češtine priečinok. A vtedy to bude Directory.Copy(zkade,kam) a asi sa v tom priečinku budú nachádzať aj niejaké súbory, a aby to nehádzalo chybu, odporúcam vložiť tam ešte hodnotu true, aby to skopírovalo aj tie súbory, ktoré tá zložka obsahuje. To Standa : A čo ti vadí na angličtine? Programátor by sa mal učiť po anglicky, ináč to ide veľmi ťažko.

PS:Nezabudni riadok using System.IO;

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 2. 2008   #4
-
0
-

To w3q : Omlouvám se, moje chyba :smile1: Ten původní příspěvěk jsem četl dvakrát a pořád jsem si, nevím jak, myslel, že chce kopírovat jen soubor a ne celou složku. Jinak je to samozřejmě tak jak říkáš :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
25. 2. 2008   #5
-
0
-

Potřebuju tkopírovat celou složku.

A ještě to slovo kam. Jak udělám, aby se to zkopírovala ( ta složka ) na systémový disk uživatele? Keždý má nastavený systémový disk jiný. Někdo má C:/, nekdo D:/,...


Moc díky

P.S: anglicky totiž neumím

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
w3q0
Věrný člen
25. 2. 2008   #6
-
0
-

To Standa : Použi SaveFileDialog. Práve ho používam pri tvborbe textového editoru(len tak z nudy). V podstate aby si študoval kódy napr. z MSDN anglinu vedieť nemusíš, ja sa tiež len pozerám na kódy. Ale odporúčam sa ti aspoň začať učiť anglinu, pre programátora je to nevyhnutné.

PS: SaveFileDialog na MSDN: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.savefiledialog.aspx

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
w3q0
Věrný člen
25. 2. 2008   #7
-
0
-

To Chrasty : Heh, ale aj on má preklep, v nadpise je napísané, že chce kopírovať súbor. V príspevku, že chce kopírovať zložku :) No čo, všetci sme len ľudia.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 2. 2008   #8
-
0
-

To w3q : No jo, tak proto jsem si myslel že chce pracovat se soubory:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
F_Lupus0
Newbie
25. 2. 2008   #9
-
0
-

Ahoj,
ke zjištění disku a jeho root adresáře můžeš použít třídu DriveInfo (namespace System.IO) a pak případně DirectoryInfo ke zjištění dalších adresářů na rootu:

příklad:

// vylistuje vsechny dostupne disky

DriveInfo[] driveInfos = System.IO.DriveInfo.GetDrives();

foreach (DriveInfo di in driveInfos)
{
// zajimaji me jenom pevne
if (di.DriveType == DriveType.Fixed)
{
// vypisu korenovy adresar
Console.WriteLine(di.RootDirectory.Name);

// zkusim na nem najit nejaky adresar, ktery me zajima... treba systemu windows...
// nebo muzu pouzit zastupne znaky treba "Program*Files"
string searchedDir = "Windows";
// mam seznam vsech adresaru, ktere odpovidaji podmince
DirectoryInfo[] dirInfos = di.RootDirectory.GetDirectories(searchedDir);
if (dirInfos.Length > 0)
{
Console.WriteLine(string.Format("Na disku {0} se nachazi slozka {1}",di.Name, searchedDir));
}
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.16.–
-SnakyWolf-
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
26. 2. 2008   #10
-
0
-

Moc dík, a omlouvám se za ten nadpis.... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
Standa
~ Anonymní uživatel
122 příspěvků
26. 2. 2008   #11
-
0
-

Ten kód na zjištění sys disku.

Potřebuju ale kód, ( má to být instalátor ) který zjistí jaké je umístění SYStémového disku, a do rootu tohoto disku to zkopíruje soubory z umístění

/newDIR do umísnětí %systemDisk%:/newDIR.


Bez toho aby to uživatele jakoli zatěžovalo ptaním, kam to chce nainstalovat. ( Musí to totiž být systémový disk)

+ může se vysitnout ještě jeden preoblém. Že uřivatel má více systémových disků. Jeden třeba s Win Vista a druhý s WinXP.
Potřebuju teda aby se ta složka zkopírovala na disk, na kterém je uložen systém, který právě běží.


Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.183.71.–
F_Lupus0
Newbie
26. 2. 2008   #12
-
0
-

To Standa : mohlo by pomoct Environment.SystemDirectory vrati ti to plnou cestu k systemovymu adresari... ale doporucuju prozkoumat - vyzkouset...

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.241.–
-SnakyWolf-
F_Lupus0
Newbie
26. 2. 2008   #13
-
0
-

mimochodem... jako uživateli se mi vůbec nelíbí, když si nemůžu vybrat kam se instaluje... to jen tak na okraj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.119.241.–
-SnakyWolf-
johny
~ Anonymní uživatel
87 příspěvků
21. 1. 2010   #14
-
0
-

prosim vas, jak mohu zjistit stav kopirovani slozky, kdyz ji kopiruju.
Pls, zdrojovy kod

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý