Datum v SQL a PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Datum v SQL a PHP – PHP – Fórum – Programujte.comDatum v SQL a PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Erik0
Návštěvník
26. 2. 2008   #1
-
0
-

Tema nadvazuje na http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=8075-funkcie-s-datumom

Ked mi z nemenovanych pricin nefungovalo ORDER BY id DESC tak som chcel dat ORDER BY datum DESC, ale to zoradovalo podla dna, nebralo do uvahy mesiac a rok asi preto, lebo v tabulke bol datum nastaveny typ ako TEXT, skusil som ho zmenit do datumu, ale datum DD.MM.YYYY sa tam nechce zapisat.
Hladal som na internete ako sa pracuje s datumom v MySQL ale nic co som nasiel mi nepomohlo tak sa obracia na vas :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Binary Ranger0
Věrný člen
26. 2. 2008   #2
-
0
-

ja používam na zápis dátumu do DB tratičný formát YYYY-mm-dd a tam nemáš problém pretože aj keď si to zoradíš do jedného čísla tak roky sa menia najpomalšie, potom mesiace a nakoniec dni a je to ako pri normálnych číslach lenže s inou sústavou. potom je myslím ešte možnosť uloženia času a dátumu ako reťazec, no s tým nemám skúsenosti pri zoraďovaní.
Ja používam na výpis normálneho dátumu dve vlastné funkcie to_system_date($date) a to_nice_date($date), z ktorých mi funkcia to_system_date($date) urobí z formátu dd.mm.YYYY formát YYYY-mm-dd použiteľný v DB a pod (proste systémový dátum) a funkcia to_nice_date($date) zas naopak.

function to_nice_date($system_date)

{
list($year,$month,$day) = explode('-',$system_date);
return $day.'.'.$month.'.'.$year;
}

function to_system_date($user_date)
{
list($day,$month,$year) = explode('.',str_replace(' ','',$user_date));
return $year.'-'.$month.'-'.$day;
}


samozrejme ale dátum v DB typu DATE

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.50.–
Erik0
Návštěvník
26. 2. 2008   #3
-
0
-

Jej, dakujem
Pekne funkcie. Vsetko funguje ako ma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Podobná vlákna

Datum v php — založil jura

Datum od do v PHP — založil fruti

Datum v PHP — založil Ota

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý