String pozpátku – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

String pozpátku – Python – Fórum – Programujte.comString pozpátku – Python – Fórum – Programujte.com

 

3lwis0
Duch
27. 2. 2008   #1
-
0
-

Hi To @ll,
Decánko sem se zadrhnul ve třetí lekci...nejsem schopen donutit python, aby mi vytiskl vetu obráceně.
domníval jsem se že pokud to napíšu např.: veta[-1:-90] tak bude vše oki, jenomže to radši netiskne nic-jen prázdný řádek.
Help mi moc nepomohl a strejda google taky ne :( tak prosím poraďte

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.227.1.–
w3q0
Věrný člen
27. 2. 2008   #2
-
0
-

A čo takto si prehliadnuť odovzdané úkoly?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
maral
~ Redaktor
0
Newbie
27. 2. 2008   #3
-
0
-

Zkus si poradit sám... Pokud použiješ cyklus for, tak to nebude takový problém.
Přes něj si udělej novou proměnnou s už převráceným textem a ten pak vytiskni. Ale jak na to, na to musí přijít každý sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.176.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
27. 2. 2008   #4
-
0
-

Napadají mě dva způsoby:



>>> r="Ahoj"
>>> r2=""
>>> for pismeno in r:
r2=pismeno+r2


>>> r2
'johA'

A ještě by to šlo udělat přes seznamy:


>>> r="Ahoj"
>>> r=list(r)
>>> r.reverse()
>>> print "".join(r)
johA

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
2. 3. 2008   #5
-
0
-

A to samé jinak, asi méně efektivně, ale jak bych to řešil já:

>>> r = "Ahoj"

>>> r2 = ""
>>> for pis in range(len(r)):
r2 = r[pis] + r2

>>> r2
'johA'
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
2. 3. 2008   #6
-
0
-

To pawlik : Úplně stejný jako mnou uvedený první algoritmus... Akorát to řešíš trochu složitěji;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
pawlik0
Grafoman
2. 3. 2008   #7
-
0
-

A ještě méně efektivně pomocí while:

>>> r = "Ahoj"

>>> r2 = ""
>>> w = 0
>>> while w<(len(r)):
r2 = r[w] + r2
w = w + 1

>>> r2
'johA'
>>>

Edit to Blujacker: Hódně podobné, ale trochu jinak :-) já na ty python vychytávky nejsem ještě zvyklej ;-)
Edit to Blujacker: btw Proto jsem tam psal 'To samé'

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.152.–
Sa Nata A Na. Howgh
3lwis0
Duch
4. 3. 2008   #8
-
0
-

Dík za pomoc všem zúčastněným. :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.59.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Výpis pozpátku — založil pes41

Slova pozpátku — založil ondrej77

Výpis jména pozpátku — založil LUK4S3K

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý