Ovladani Form1 z jine calss a zpetna odezva... – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ovladani Form1 z jine calss a zpetna odezva... – .NET – Fórum – Programujte.comOvladani Form1 z jine calss a zpetna odezva... – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
rybar73
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
28. 2. 2008   #1
-
0
-

Dobry den, vim ze takovych vlaken je tu celkem dost ale ani jedno mi nepomohlo vyresit muj problem.
Jde o to ze mam Form2 s hodne ovladacimi prvky a proto pro prehlednost to chcu rozdelit do vice trid(ne pres partial) tak jsem se pokusil ovladat form2 z jine class. Ve Form2 jsem u potrebnych prvku nastavil modifier na public a pak u prislusne classy toto.



class Vyhledavani
{
Form2 pParent = null;
public Vyhledavani(Form2 parent)
{
pParent = parent;
}

public void button7_Click(object sender, EventArgs e)
{
//kod...
}



Vse lita v pohode ale nastava problem kdyz chcu udelat ve Formu2 hendler a aby ukazoval do teto tridy...Resil jsem to takto

Form2


public partial class Form2 : Form
{
Vyhledavani vyhledavani;
public Form2()
{
vyhledavani = new Vyhledavani(this);
InitializeComponent();
}


a v inicializaci jsem nasledne vytvoril u pozadovaneho prvku
 this.button7.Click += new System.EventHandler(vyhledavani.button7_Click);


Funkcne to jede ale vyhazuje to par warningu: The variable "vyhledavani" is either undeclared or was never assigned.

A ty zpusobujou ze se nezobrazi Designer Formu2.

Diky za napady nebo treba jine reseni jak resit tento problem s rozdelenim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.242.–
Reklama
Reklama
rybar73
~ Anonymní uživatel
33 příspěvků
28. 2. 2008   #2
-
0
-

Tak omlouvam se za spam problem jsem vyresil... Problem byl v tom ze mi Visual nechtel dovolit vytvaret ten Handler primo v te inicializaci kterou si vlastne vytvari sam...prekopiroval jsem to normalne do konstruktoru a uz to vesele jede...

btw.ze by bug Visualu 2005 nebo proc mi to nedovoli na to jsem opravdu neprisel....

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.242.–
paashi0
Super člen
29. 2. 2008   #3
-
0
-

To rybar73 : možná proto, že InitializeComponent(); je generovaná metoda. Pokud by se obsah té metody automaticky nepřepsal, fungovat by to mělo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.216.–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 94 hostů

Podobná vlákna

PHP5.4 zpětná kompatibilita — založil Jakub Lučan

Odezva serveru — založil Redby

Delphi form1 — založil karmuj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý