nevi nekdo nejakou fci nebo alespon postup jak co nejefektivneji a nejrychleji overit jedinecnost hodnoty v poli??
mam X uzivatelskych jmen nactenych v poli a potrebuji zjistit jestli jsou hodnoty jedinecne..nasel jsem sice funkci "array_unique()" ale ta nedela to co potrebuji...diky za odpovedi :)
Fórum › PHP
Unikatni hodnota
To byF : nechci se jich zbavit..chci jen zjistit zda je v poli duplicita..v pripade ze je, tak zastavit provadeni scriptu..mozna ze by to nejak slo navazat i na tuto funkci, ale to uz mi pripada lepsi pouzit v mem pripade fci "array_search()"....
zdravim,
nevim na kolik je to, co napisu rychle a efektivni, ale zda se mi to rychlejsi, nez to projizdet array_search pro kazdy zaznam
$jmena = array(......); // pole se jmeny
$duplicita = array(); // prazdne pole
foreach($jmena as $j){
if(isset($duplicita[$j]))
break;
else
$duplicita[$j] = 1;
}
Mno, chtěl jsem ti napsat kód jednoduššího postupu, ale protože se mi seknul komp, tak na to kašlu. :o) Jednoduše: Pole ulož ještě do jiné proměnné, hodit do fce array_unique, porovnej počet hodnot původního pole s novým polem. (Plus unset nového pole, aby se to zbytečně nedrželo v paměti.) Snad je to pochopitelné... Pokud chceš konkrétní duplicity, tak holt cyklus a funkce in_array. ,) // Viz php manuál.
Dodatek: Práce s novou proměnnou je vlastně blbost (v tom rozčarování z kompu jsem vůbec nepřemýšlel :X). :)
Stačí to takhle:
$array = Array("Ladislav", "Petr", "Ladislav");
if (count($array) != count(array_unique($array)))
echo "Jsou tam duplicity.";
To netman92 : a jeke by byly parametry funkce pri nezname hodnote? :) in_array se pouziva, pokud chces zjistit, jestli ZNAMA hodnota je v poli, navic pomoci ni zjistis jen, zda tam ta hodnota je, ale nezjistis kolikrat tam je
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Povinný unikátní klíč — založil Forest
Unikátní číslo v poli — založil MaxDJs
Unikátní název článku — založil Hacky
Unikátní ID napříč více tabulkami — založil fix
Unikátní náhodné číslov poli — založil Honza