žádné znaky v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

žádné znaky v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comžádné znaky v textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jirak
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 2. 2008   #1
-
0
-

potřeboval bych aktivovat určitý výpočet jakmile se do textboxu napíše jakýkoliv znak...

neco jako:

if <text1 obsahuje jakýkoliv znak> then
text2.text = "0"
text3.text = "0"
text4.text = text2.text * text3.text
else: text2.text = ""
text3.text = ""
end if


snad jsem to popsal srozumitelně. děkuju za případné rady i nadávky jaký jsem blb že to nevím :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
Reklama
Reklama
jirak
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
29. 2. 2008   #2
-
0
-

zapomněl jsem dodat , že jinak nesmějí být v textboxech žádné znaky .Ani nuly. jinak by to při násobení žádných znaků hlásil chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
29. 2. 2008   #3
-
0
-

No snad jsem to pochopil (nejsem si úplně jistej)

Tvůj problém by se dal vyřešit následovně. Pomocí timeru zjišťovat jesli došlo ke změně v text1. To budeš zjišťovat pomocí proměné s datovým typem Boolean. Tady je kod:

Public Zmena As Boolean


Private Sub Command1_Click()
Zmena = False
End Sub

Private Sub Text1_Change()
Zmena = True
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
If Zmena = True Then
Text2 = "0"
Text3 = "0"
Text4 = "0"
List1.AddItem "změna"
Else
Text2 = ""
Text3 = ""
Text4 = ""
List1.AddItem "žádná změna"
End If
End Sub

ještě je stažení na edisku:
http://www.edisk.cz/stahni/16709/ukazka.zip_1.45KB.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
xp0
Věrný člen
29. 2. 2008   #4
-
0
-

To jirak : no nevim jestli to chápu správně, ale myslím že hledáš metodu change která se zavolá při psaní každého znaku do textboxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.120.–
Není čas ztrácet čas
maty0
Návštěvník
4. 3. 2008   #5
-
0
-

To jirak :
change se volá nikoliv při zapsání znaku ale při změně obsahu
taktéž možno použít after či beforeupdate

jinak tohle mě pobavilo


if <text1 obsahuje jakýkoliv znak> then
text2.text = "0"
text3.text = "0"
text4.text = text2.text * text3.text
else: text2.text = ""
text3.text = ""
end if


neboli ať zadáš do text1 co zadáš v text4 bude 0, to mi řekni jaký je tohle výpočet:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
4. 3. 2008   #6
-
0
-

je to pro prodavačky.... nechci aby byly na formlulářích nuly vidět, protože se vytisknou pak i na faktuře. proto jsou na false ty textboxy.
pokud ale do popisu zboží napíše někdo název libov. zboží zobrazí se počet ks a cena za jeden (prozatím jsou tam nuly).Aby
1- prodavačku donutili to vyplnit
2-se netiskly položky (nuly) když tam není žádné zboží

cele to timer počítá "realtimově" protože je nutné aby byla cena pro zákazníka vidět průběžně. proto kdyby tam byl "žádný znak" vyskočila by chyba.a výpočet by neproběhl tímpádem.

výpočet to sám o sobě není ale jen vyhnutí chybě v běhu programu

asi jsem to napsal nesrozumitelně vypadá to takto.vyřešil jsem to jinak nakonec.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.102.–
maty0
Návštěvník
4. 3. 2008   #7
-
0
-

vyhnutí chybě se dá ale řešit tak že dáš komponentě výchozí hodnotu...0

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Kontrola TextBoxů — založil ospaly.stanislav

Linky v Textboxu — založil Denis

SaveFileDialog u textBoxu — založil matesz

Rozšíření textboxu — založil Tase

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý