[DB] limit - aleternativa nez limitu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[DB] limit - aleternativa nez limitu – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] limit - aleternativa nez limitu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
1. 3. 2008   #1
-
0
-

Mám vlastný blog, a chcel som aby sa na hlavnej stránke zobrazovalo iba posledných 10 záznamov. Používam na to SQL príkaz LIMIT. A chcel by som aby sa na stránke napr. index?clanky=no_limit zobrazovali všetky záznamy, bez limitu. Lenže neviem ako vytvoriť kód tej PHP stránky, resp. kam ho vložiť, keďže index?clanky=no_limit neexistuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 3. 2008   #2
-
0
-

To w3q :
můžeš si vytvořit odkaz ve kterém budeš volat např index.php?clanky=vsechny a pak pomocí get a podmínky nastavíš kolik se má článků zobrazovat .



if($_GET['clanky']=="vsechny"){
$limit="LIMIT 0,10";
}
else{
$limit="";
}
$sql=mysql_query("select * from tabulka $limit");

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
w3q0
Věrný člen
1. 3. 2008   #3
-
0
-

Asi som sprostý, ale neviem to urobiť, totiž, ten kód čo si my dal spravil limit pre index.php aj pre index.php?clanky=vsetky.
Ale chcel by som aby na index.php bol limit 20 príspevkou(LIMIT 0,20) a na index.php?clanky=vsetky nebol limit, logicky by mi ten tvoj kód mal fungovať, ale neviem prečo nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 3. 2008   #4
-
0
-

To w3q :



if($_GET['clanky']=="vsetky"){

$limit="";

}

else{
$limit="LIMIT 0,20";


}

$sql=mysql_query("select * from tabulka $limit");


Pak musíš napsat do odkazu bud index.php?clanky =vsetky anebo index.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
w3q0
Věrný člen
1. 3. 2008   #5
-
0
-

Mám kód




if($_GET['novinky']=="vsetky"){
$limit = "";

}

else{

$limit="LIMIT 10, 0";

}



$objekt_vysledku = mysql_query("SELECT * from novinky ORDER BY datum DESC $limit", $db_spojenie);

Ak mám index.php tak mi nepíše žiadne novinky, ak mám index.php?novinky=vsetky tak to píše všetky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
1. 3. 2008   #6
-
0
-

To w3q :
LIMIT 0,10

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
w3q0
Věrný člen
1. 3. 2008   #7
-
0
-

Vďaka.Veľmi si mi pomohol.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Limit — založil DuDo

No limit uploader — založil Dawo

[DB] - stránkování - Limit — založil Michal115

Zahadny LIMIT — založil polonium

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý