Diakritika – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Diakritika – PHP – Fórum – Programujte.comDiakritika – PHP – Fórum – Programujte.com

 

new_pope0
Newbie
2. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

chcem sa spytat ci je nejaka preddef. fun v PHP ktora by odstranila diakritiku?

Priklad: Jonáš Záborský --> Jonas Zaborsky

alebo si ju musim napisat sam, napr. pomocou zámeny znakov? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.184.–
Earl Cash0
Věrný člen
2. 3. 2008   #2
-
0
-

ja jsem si kdysi psal takovy maly programek tak jestli chces muzu ti to pak poslat...jinak si to bohuzel (bohudik) musis napsat sam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
2. 3. 2008   #3
-
0
-

To new_pope :



<?php
$address=" Jonáš Záborský";
$address = StrTr ($address, "ÁÄČÇĎÉĚËÍŇÓÖŘŠŤÚŮÜÝŽáäčçďéěëíňóöřšťúůüýž ", "AACCDEEEINOORSTUUUYZaaccdeeeinoorstuuuyz-");
echo $address;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 3. 2008   #4
-
0
-

$title = iconv("utf-8", "us-ascii//TRANSLIT", $title);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 3. 2008   #5
-
0
-

nebo

$tbl = array("\xc3\xa1"=>"a","\xc3\xa4"=>"a","\xc4\x8d"=>"c","\xc4\x8f"=>"d","\xc3\xa9"=>"e","\xc4\x9b"=>"e","\xc3\xad"=>"i","\xc4\xbe"=>"l","\xc4\xba"=>"l","\xc5\x88"=>"n","\xc3\xb3"=>"o","\xc3\xb6"=>"o","\xc5\x91"=>"o","\xc3\xb4"=>"o","\xc5\x99"=>"r","\xc5\x95"=>"r","\xc5\xa1"=>"s","\xc5\xa5"=>"t","\xc3\xba"=>"u","\xc5\xaf"=>"u","\xc3\xbc"=>"u","\xc5\xb1"=>"u","\xc3\xbd"=>"y","\xc5\xbe"=>"z","\xc3\x81"=>"A","\xc3\x84"=>"A","\xc4\x8c"=>"C","\xc4\x8e"=>"D","\xc3\x89"=>"E","\xc4\x9a"=>"E","\xc3\x8d"=>"I","\xc4\xbd"=>"L","\xc4\xb9"=>"L","\xc5\x87"=>"N","\xc3\x93"=>"O","\xc3\x96"=>"O","\xc5\x90"=>"O","\xc3\x94"=>"O","\xc5\x98"=>"R","\xc5\x94"=>"R","\xc5\xa0"=>"S","\xc5\xa4"=>"T","\xc3\x9a"=>"U","\xc5\xae"=>"U","\xc3\x9c"=>"U","\xc5\xb0"=>"U","\xc3\x9d"=>"Y","\xc5\xbd"=>"Z");

$title = strtr($title, $tbl);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 113 hostů

Podobná vlákna

Diakritika — založil Milan

Diakritika — založil Marty_SVK

Diakritika — založil DjHard

Diakritika — založil peter

C# CZ diakritika — založil eXilim

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý