Desitinné číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Desitinné číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.comDesitinné číslo – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hegon
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
2. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, jak mám vypsat desetinné číslo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
2. 3. 2008   #2
-
0
-

takto:

double d = 0.001;

cout << d << "\n";

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Earl Cash0
Věrný člen
2. 3. 2008   #3
-
0
-

nebo takto v pripade ze programujes v C:

double d = 0.001;

printf("%lf", d);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
2. 3. 2008   #4
-
0
-

AdamHlavatovic napsal:
takto:

double d = 0.001;
cout << d << "
";


Já to používám v tomhle kodu, ale jaksi to nejede, bude to asi tím, že to tam už mám před tím...jsem začetečník tak poraďte


#include <iostream>
#include <math.h>
int Soucet(int x, int y)
{
return (double(x*x)+(y*y));
}

int main()
{
using std::cout;
using std::cin;

int a, b, c, d;
cout << "strana a=";
float cin >> a;
cout << "strana b=";
cin >> b;
c=Soucet(a,b);
double d=sqrt (c);
cout << "x="<<d<<"\n";
cout << "\nKonec...\n\n";
char reakce;
std::cin >> reakce;
return 0;
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.112.–
yaqwsx+9
Posthunter
2. 3. 2008   #5
-
0
-

1.Nechápu proč máš ve f-ciSoucet urcenou navr.hodnotu int a pretypovavas na double?
2. co znamena

float cin >> a;
?
3 Proč definuješ d jako int a potom jako double?
4.Nechapu vyznam "Reakce",ale možná jsi dal jen útržek kódu..

Upravený kód
#include <iostream>


#include <math.h>

int Soucet(int x, int y)

{

return ((x*x)+(y*y));

}



int main()

{

using std::cout;
using std::cin;
int a, b, c;
cout << "strana a=";
cin >> a;

cout << "strana b=";

cin >> b;

c=Soucet(a,b);

double d = sqrt((double)c);

cout << "x=" << d <<"\n";

cout << "\nKonec...\n\n";

cin.get();

return 0;

}



Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
AdamHlavatovic0
Stálý člen
2. 3. 2008   #6
-
0
-

Odpoved na otázky 1, 2 a 3 je "... jsem začetečník ..."

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 42 hostů

Podobná vlákna

Cislo? — založil Alan

Číslo — založil Garret Raziel

Hexadecimální číslo — založil Divisor

Náhodné číslo — založil Jakub Vojáček

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý