#pragma once vs #ifndef a #define – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

#pragma once vs #ifndef a #define – C / C++ – Fórum – Programujte.com#pragma once vs #ifndef a #define – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yaqwsx+9
Posthunter
2. 3. 2008   #1
-
0
-

Co používat? #pragma once nebo #ifndef a #define?
Osobně se mi víc zamlouvá once, ale v žádné literatuře ani na interentu jsem o něm neslyšel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
2. 3. 2008   #2
-
0
-

To proto, že je to Microsoftí specialitka. Většinou najdeš v kódu něco takového:



#ifnde _NEJAKY_ZATRACENE_DLOUHY_NAZEV_MAKRA_CIM_DELSI_TIM_LEPSI_
#define _NEJAKY_ZATRACENE_DLOUHY_NAZEV_MAKRA_CIM_DELSI_TIM_LEPSI_

#ifdef _MSC_VER >= 1000 // pro MS C++ kompilator
#pragma once
#endif

...
..

#endif

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
2. 3. 2008   #3
-
0
-

To preto, že #pragma once je ms specific, ja osobne používam once a to čisto s lenivosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
yaqwsx+9
Posthunter
2. 3. 2008   #4
-
0
-

Aha, děkuji za odpověď. ASi budu používat once....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Earl Cash0
Věrný člen
2. 3. 2008   #5
-
0
-

hmm zajimave o '#once' ani '#pragma once' jsem v zivote neslysel....ja jinak pisu:

#ifndef _NAZEV_LIB_H

#define _NAZEV_LIB_H
/* neco */
#endif

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
yaqwsx+9
Posthunter
2. 3. 2008   #6
-
0
-

To Earl Cash : Já taky ne, to až když jsem využil f-ci VS navrhování tříd, tak to tam VS dalo...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.91.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 105 hostů

Podobná vlákna

#define v cyklu — založil Merik

#define pro text — založil Luckaa

Význam #define a typedef — založil Zutent

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý