Spojení textových řetězců v Excel – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spojení textových řetězců v Excel – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSpojení textových řetězců v Excel – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

trawa0
Duch
4. 3. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den,
prosím Vás o radu,
Ve VBA se pokouším spojit textové řetězce, které jsou v jednotlivých sloupcích pod sebou. Řetězce, které chci spojit jsou odděleny prázdnými řádky (jedním nebo více).
Dalo by se aplikovat dvojí použítí funkce do while nebo do until?
Nevím si s tím rady, děkuji za odpověď.

tak jsem to zkoušel, ale nechce se mu slučovat radky, ktere jsou pod sebou..
Sub slouceni_radku()
'makro na slouceni radku
'makro by melo vyhledat radek (C), ktery neni prazdny,_
'po vyhledani neprazdneho radku skocit do slupce B_
'nasledne sloucit radky ve sloupci B od rady(C) az po_
'posledni neprazdny radek a vysledek zapsat do radku (C)_
'a vedlejsiho sloupce (tedy vedle 1 slucovanou hodnotu)
'porad mi to nechce slucovat nasledujici radky,_
'prosim kde je chyba?

Dim A, B, C, D, E, F As Integer

Dim Hodnota
Sheets("list1").Select

A = 1
C = 1
D = 0
E = 0

Hodnota = Cells(C, 1)
vysledek = Cells(C, 3)
For B = 1 To 6000
Hodnota = Cells(C, 1)
If Hodnota <> "" Then
For D = 1 To 10
vysledek = Cells(C + E, 2)
If vysledek <> "" Then
vysledek = vysledek & ", " & Cells(C + E, 2)
Else
Cells(C, 1).Select
E = E + 1
End If
Cells(C, 3) = vysledek
Next D
Else
Rows(C).Select
C = C + 1
'MsgBox Hodnota & "false"
End If
Next B

End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.97.–
maty0
Návštěvník
4. 3. 2008   #2
-
0
-

jasný že jo , smyčka
načtení buňky,test prázdnosti, případné sečtení
já myslím že na načítání z excelu jsem odpovídal o nějaké vlákno níž

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.57.–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý