Ahoj, moh by mi tu někdo poradit s pro vás asi banálním problémem.
Programoval se ve VB6, ale teď tu mám jenom VB2005 a ten je sice lepší, ale neumím v něm kreslit. Umím udělat třeba čáru z bodu A do B, ale ona se vykreslí sama.
Je možný to udělat tak, aby se nakreslila v PictureBoxu nebo něčem až kliknu na tlačítko nebo něco udělám? Nemůžu na to přijít a z návodu sem to taky nevyčet. Mohli byste mi sem hodít ten kód nebo alespoň pomoct.
Fórum › Visual Basic
Kreslení ve VB 2005
Skús Google: GDI+ VB. NET
Ja som našiel napr. toto: http://www.vbdotnetheaven.com/UploadFile/mahesh/GdiPlusBiggeners04272005015358AM/GdiPlusBiggeners.aspx
Nie je to ťažké, v podstate potrebuješ nejaký objekt typu Graphics, na ktorý potom kreslíš. Kreslíš buď čiary - pomocou f-cií začínajúcich na Draw a pomocou "pera" Pen, alebo nejaké útvary s výplňou -> f-cie majú prefix Fill a používaš štetce - Brush... Existuje napr. aj LinearGradientBrush, s ktorým sa dajú robiť pekné gradienty... Btw, odporúčam získavať objekt typu Graphics z bitmapy, kreslený obrázok je potom "stály" - vo VB 6 vlastnosť AutoRedraw - ak budeš kresliť rovno do Pictureboxu, budeš zrejme musieť kresliť pri udalosti Paint...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kreslení v C++ — založil Sunmay
Průhledné kreslení — založil Bub
Kreslení ve WPF — založil Mux
Kreslení a překreslení — založil Johnn195
Moderátoři diskuze