Pozice kurzoru v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pozice kurzoru v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.comPozice kurzoru v konzoli – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

x0_0x0
Duch
5. 3. 2008   #1
-
0
-

Nefunguje mi wcin(Undeclared!)



  wchar_t a;

cout << "zadaj: ";
wcin >> a;


TReba wcin nejako definovat alebo co?Chcem načítať stlačenie hornej šípky.

BTW:Neviete aky ma ta horna šípka ascii alebo unicode?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.18.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 3. 2008   #2
-
0
-

Co máš za překladač?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.99.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
x0_0x0
Duch
6. 3. 2008   #3
-
0
-

wcin mam vyrieseny uz mam iny problem:D
Mozes pomoct:P
Ako zistim poziciu kurzora v konzole?
Mam definovanu funkciu gotoxy kt. nastaví kurzor na hodnoty x a y
Kod gotoxy:

void gotoxy(int x, int y)

{
COORD point;
point.X = x; point.Y = y;
SetConsoleCursorPosition(GetStdHandle(STD_OUTPUT_HANDLE),
point);
}


Ale ja potrebujem zistit kde sa akurat nachadza kurzor.Dik moody smiley

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.18.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
6. 3. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
x0_0x0
Duch
6. 3. 2008   #5
-
0
-

Hej ten help už som čítal :smile16: ale stále neviem.Moc som to nepochopil.:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.18.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
6. 3. 2008   #6
-
0
-

Ako ste to mohol čítať ? Šak tam je jasne napísane, čo mate spraviť ak chcete zistiť pozíciu kurzora.

Remarks
The cursor position determines where characters written by the WriteFile or WriteConsole function, or echoed by the ReadFile or ReadConsole function, are displayed. To determine the current position of the cursor, use the GetConsoleScreenBufferInfo function.
If the new cursor position is not within the boundaries of the console screen buffer's window, the window origin changes to make the cursor visible.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
x0_0x0
Duch
6. 3. 2008   #7
-
0
-

No lenže ja neviem ako použiť GetConsoleScreenBufferInfo.Ano help som cital aj k nej ale som s toho jelen.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.18.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
6. 3. 2008   #8
-
0
-

Vtom prípade, ako ste mohol biť schopný použiť funkciu SetConsoleCursorPosition ? Pretože spomínaná funkcia GetConsoleScreenBufferInfo sa používa skoro úplne rovnako a dokonca tak ako aj u funkcie SetConsoleCursorPosition, tak aj u GetConsoleScreenBufferInfo je uvedený príklad použitia http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms686974(VS.85).aspx.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý