Wizard v C# – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Wizard v C# – .NET – Fórum – Programujte.comWizard v C# – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
6. 3. 2008   #1
-
0
-

Neviete niekto pomôcť s C# potreboval by so toto :

napr: ideš inštalovať neakú hru alebo niečo to je jedno . Prei inštalácií sa ti píta napr kde chceš uložiť hru potom dáš ďalej a zas sa ťa niečo píta a znova dáš ďalej !
Neviete niekto ako to urobyť že po kliknutý na tlačítko sa ti objavý znova forma taká istá alebo aj iná to je jedno a po ďalčom kliknutý ďalšia !

PLS pomôžte PLS

P.S. Naj lepšie by bolo urobiť príklad .Ako že urobýš neakú aplikáiu vo visual studiu 2005 ktorá bude vyzerať tak že po kliknutý tlačítka sa ti objavý nová neaká forma a tam bude tlačítko a znova ďalej !

Editoval DeaLer: Změnil jsem titulek, aby lépe odpovídal tématu. Dávejte si pozor na obecné titulky typu "potřebuju poradit"!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
6. 3. 2008   #2
-
0
-

To zonda : Nepočítej s tím, že ti to někdo naprogramuje, trochu se snaž a hledej heslo "wizard".

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
6. 3. 2008   #3
-
0
-

ale ja chcem aby my niekto dal iba príklad !! to je jedno aký !! Koľko môže niekomu trvať urobiť neaký jednoduchý príklad na toto ?? alebo napíšte kde to mám hľadať lebo na googlei ked dám hľadať wizard tak píše po ang. a ja po ang. moc neviem !
PLS poradte . Či je to také ťažké !

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
6. 3. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
6. 3. 2008   #5
-
0
-

DeaLer : dík ale ako na to pozerám tak to já s mojími skúsenosťami v C nemám šancu pochopiť !(aj keby to bolo po česky alebo po slovensky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
midin0
Věrný člen
6. 3. 2008   #6
-
0
-

To zonda : Tak se to nesnaz pochopit a zacni se ucit od zakladu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.4.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
mylan40
Super člen
6. 3. 2008   #7
-
0
-

"já s mojími skúsenosťami v C nemám šancu pochopiť !"
Keď to nemáš šancu pochopiť, tak prečo sa to pokúšaš urobiť? Myslíš si, že keď ti niekto dá zdrojový kód, že potom to pochopíš? Asi ťažko... Súhlasím s DeaLerom a Midinom.
Btw, mohol by si uviesť, na akej úrovni vedomostí sa nachádzaš, čo vieš naprogramovať, potom by sa ľahšie doporučovalo, čo si máš preštudovať, aby si si urobil toho sprievodcu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mephi0
Expert
6. 3. 2008   #8
-
0
-

Tak ma napadaju 3 cesty ako to spraviť (toho inštalatora):
1.Použiť nejaku dostupnú aplikáciu, neviem ktorá by bola najlepšia, treba pohľadať na internete, neviem koľko je ich zadara.
2.Vytvoriť vlastný pomocou visual studia a to ako projekt typu Setup & Deployment / Setup project. Ale neviem ktora verzia to podporuje.
3.Vytvoriť všetko samostatne. Podľa vyššie uvedeneho textu odhadujem, že nepotrebuješ spraviť zložité operácie, takže jednoducho form tlačitka labely, textbox. Nasledne si už len pohľadať metody na vytvorenie zastupcov, kopirovanie a pod. Ak by si požadoval niečo viac (ochrana, komprimovanie ...) tak sa to nevyplatí, ale ak ti ide o vzdelavanie a nie o komerčny vyvoj, tak nie je nič lepšie ako znovu vynaliezať koleso.

Ešte je jedna vec, volá sa ClickOnce. Ak maš visual studio pozri na project -> properties -> publish. Neviem od akej verzia visual studia, ale tušim to je aj v express.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
DeaLer+2
Hero
6. 3. 2008   #9
-
0
-

To mephi : Ale ne, tazatel nechce vytvořit instalátor, ale prostě chce napsat ten control, co je tomu podobnej. Vytvářet instalátor v C# je blbost na druhou, protože je potřeba ověřit existenci .NETu (a to by bez .NETu nešlo).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mephi0
Expert
7. 3. 2008   #10
-
0
-

To DeaLer : bez .NET to samozrejme nejde ale ten ClickOnce to dokaže, pri inštalacii si ho stiahne. Daju sa navoliť aj iné "perquisites".

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
F_Lupus0
Newbie
8. 3. 2008   #11
-
0
-

To zonda : no a o co ti vlastne jde? co to má přesně dělat? resp. co z toho co píšeš nahoře nevíš jak udělat? např. nevím jak udělat aby se mi na formuláři měnily controly po stisku tlačítka, nebo nevím jak udělat aby se zobrazil nový formulář nebo nevím jak udělat aby se zobrazil dialog pro výběr složky kam se má instalovat... a co víš jak udělat? rozeber ten problém na kousky... nemůžeš postavit dům a přitom nevědět že je z cihel...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.25.–
-SnakyWolf-
zonda0
Stálý člen
8. 3. 2008   #12
-
0
-

Ďakujem že tak veľa ľudí sa o to zaujíma :smile1: Ale už som to vyriešil . Ale terza by som ešte poprosil o toto ak môžem :
spuste Tento počítač a stlačte na hociakú(okrem pevných diskov) zložku pravým tlačítkom a dajte vlastnosti . A tam je napísaná kolonka umiestnenie a D:........ . A tot by som chel urobiť že ked stačíte tlačítko tak vám napíše tú cestu kde je ten program ale iba po adresár , čiže D:\dsda a nie D:\dsda\1.exe Ak niekto viete niečo také tak prosím napíšte :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
8. 3. 2008   #13
-
0
-

a tú cestu vám napíše napr do textboxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
8. 3. 2008   #14
-
0
-

To zonda : Hele a co kdybys vynechal tu omáčku kolem (... spuste Tento počítač a stlačte ...), to popis problému nijak neupřesní a já pak musím trávit čas luštěním toho, co vlastně potřebuješ.

Application.StartupPath

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
8. 3. 2008   #15
-
0
-

.

string cesta = Application.StartupPath;
Console.WriteLine(cesta);
.


takto alboakomáten cod použiť ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
8. 3. 2008   #16
-
0
-

To zonda : Snad poznáš sám, jestli to dělá to, co chceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
8. 3. 2008   #17
-
0
-

nee nerobí to nič lebo píše chybu v

Application.StartupPath

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
8. 3. 2008   #18
-
0
-

To zonda : Píše chybu? To je ale zajímavý, co kdybys napsal jakou? Myslíš, že to bude možný?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
9. 3. 2008   #19
-
0
-

Píše toto:

 The name 'Application' does not exist in the current context

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
9. 3. 2008   #20
-
0
-

To zonda : A jakej typ aplikace to "vyvíjíš"? WPF, WinForms?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
10. 3. 2008   #21
-
0
-

WPF

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.89.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
DeaLer+2
Hero
10. 3. 2008   #22
-
0
-

To zonda : Nj, tam to takhle nejde (není mě jasný proč). Zkus to třeba takhle:

String appStartPath = System.IO.Path.GetDirectoryName(Process.GetCurrentProcess().MainModule.FileName);

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Instalační program (wizard) — založil velurex

Umocnění výrazu — založil zdenek

Jazyk C -Vysvetlenie, pomoc — založil prometheus7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý