Přičítání měsíců – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Přičítání měsíců – PHP – Fórum – Programujte.comPřičítání měsíců – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
cheeester0
Stálý člen
7. 3. 2008   #1
-
0
-

mám dotaz. dá se nějak lehce a elegantně k datu řekněme 2004-6-22 přičíst 6 měsíců? Než začnu vymýšet nějaký bláznívý algoritmus chci ze zeptat jestli na to není nějaká funce přímo v php. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.167.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
7. 3. 2008   #2
-
0
-

mrkni na mktime() a potom zpet pomoci date()

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
7. 3. 2008   #3
-
0
-

To cheeester : nebo to zkus pomocí strtotime

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Santas0
Věrný člen
7. 3. 2008   #4
-
0
-

ja by som hlavne pouzival datum v podobe vytvorenej time(), ak by so sa neskor rozhodol, ze chces tam mat i cas alebo ine

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.64.–
http://psandtner.sk/blog
cheeester0
Stálý člen
7. 3. 2008   #5
-
0
-

jen nechápu ja pomocí mktime() dostanu z data o 6 mesíců vyšší datum.



$datum = $radek['datum']; //sql typ DATE (2004-6-22)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.167.–
tom*p0
Stálý člen
8. 3. 2008   #6
-
0
-

Pomocí toho strtotime je to jednodušší:

$datum = date("Y-m-d", strtotime ($radek['datum']." +6month"));

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
cheeester0
Stálý člen
9. 3. 2008   #7
-
0
-

děluji. Mám ješte otázečku? KDyž chci poravnat ten $datum s aktuálním datem zda je vetsi nebo mensi muzu to udelat takto?

$datum = date("Y-m-d", strtotime ($radek['datum']." +6month"));

$datumDnes = date("Y-m-d");
if($datumDnes > $datum) echo 'menší';
else echo 'větší';

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.167.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
9. 3. 2008   #8
-
0
-

ne, porovnavej timestamp. takze asi takhle:



$date = $radek['datum'];

$futureDate = strtotime($date . ' +6month');
$date = strtotime($date);

if ($date > $futureDate) {
echo 'menší';
} else {
echo 'větší';
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
9. 3. 2008   #9
-
0
-

Proc se na tohle ptas, vzdyt je to otazka 2 minut to vyzkouset ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý