Ahojte, chcem vedieť aká databáza je najvhodnejšia pre komerčné, aj nekomerčné účely. Viem že rozpútam flame, ale predsa. Niekde som počul že PostgreSQL je naj, no neviem.
Fórum › MySQL
Najlepšia databáza pre komerčné, aj hobby aplikácie
Jj, rátal som s tým že je to obvyklá otázka. Všetko, od blogov, až po e-banking a e-shopy atď. Nie žeby som sa chystal robiť e-banking, ale ide o to že keby som to potreboval, aby som už bol na db zvyknutý.survik1 napsal:
Obvyklá otázka. Co máš v plánu s databází dělat?
To w3q : My používáme Oracle SQL a MS SQL (jsou hodně kvalitní). Jako embedded databázi bych pak doporučil Firebird.
DeaLer napsal:
To w3q : My používáme Oracle SQL a MS SQL (jsou hodně kvalitní). Jako embedded databázi bych pak doporučil Firebird.
Oracle tiež používa SQL? Alebo nie? Totiž o Oracle som sa do teraz nazaujímal.
To w3q : Samozřejmě.
To w3q : Ale nejsem si teď jistej, jestli se dá sehnat nějaká free licence.
Dá, a hneď na stránke db Oracle http://www.oracle.com/technology/software/index.html
w3q napsal:
Ahojte, chcem vedieť aká databáza je najvhodnejšia pre komerčné, aj nekomerčné účely. Viem že rozpútam flame, ale predsa. Niekde som počul že PostgreSQL je naj, no neviem.
PostgreSQL je rozhodně dobrá volba. Co se týče vyspělosti a výkonu, je dnes srovnatelná s Oracle nebo MSSQL. Pro představu, využívá ji např. Jyxo nebo Seznam. Pokud se budeš věnovat webovým aplikacím, PostgreSQL je dnes součástí každého moderního hostingu. Oracle a MSSQL bych být tebou prozatím neřešil, pokud na nich nebudeš nucen vyvíjet v práci, protože s Oracle se běžně moc nepotkáš a s MSSQL leda že bys vyvýjel v .NET.
Podle mně ORACLE, jejich verze SQL, tj. PL/SQL. Má zdaleka největší možnosti, dá se v tom myslím i objektově programovat. To jsem sice zatim nezkoušel, ale proceduty, trigerry atd.. píšu běžně. Navíc není vázaná jen na jeden OS jako MS SQL server. SQL server je taky dobré, ale ta verze express neumí takřka nic, to už je lepší access, ten sice ujde, ale je jen na malé DB. Není moc vhodny pro nějakou robustnější DB. Poku chceš opravdu nějakou robustní a bezpečnou DB pak jedině ORACLE. PostgreSQL moc neznám a firebird neznám. Rozhodně nedoporučuju MySQL, to mně příjde jako taková hra na databázi. Je to dobré na učení, něco se naučíš, a pak pokud přejdeš na nějaký profi DB systém, tak v podstatě všechno kromě SELECT, UPDATE, ALTER, CREATE, atd... můžeš zvesela zapomenout. MySQL určitě ne. Ale to je jen můj názor, jiní ti budou tvrdit opak:-)
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Databaza pre opencart — založil tomas
QT a komercne vyuzitie — založil Tomas
Programovani jako hobby — založil mephi
[KOMERČNÉ]Hladám na spoluprácu programátora v C# a XNA — založil Jimi
FB prihlasovanie do aplikacie — založil nord