POMOC – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

POMOC – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPOMOC – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
netman920
Super člen
7. 3. 2008   #1
-
0
-

Potrebujem poradiť funkciu ktora by fungovala takto:
mal by som normaly HTML kód : <img src="a.jpg" onmouseover="document.write('ahoj');">
aby to napislo

ahoj

ale aby obrázok ostal tiez tam teda oboje.

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Reklama
Reklama
Onsi0
Stálý člen
7. 3. 2008   #2
-
0
-

pochopil som to tak že "ahoj" chceš zobraziť nad obrazok a
ja by som to skusil nejako takto:

html



<img class="foto" src="a.jpg" onmouseover="text()">

js


function text() {
document.write('<div class="text">');
document.write('ahoj');
document.write('</div>');
}

css


div.text{
z-index:2;
position: absolute;
top: 50px;
left: 50px;
}

div.foto{
z-index: 1;
position: absolute;
top: 50px;
left: 50px;
}


neviem myslím že teoreticky by to mohlo íst nemám čas to teraz skúšať ale ak to nepôjde tak to skúsim zajtra upraviť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.79.–
netman920
Super člen
7. 3. 2008   #3
-
0
-

To Onsi :
dik ale nefunguje :smile10:
PS: nevie niekto ako vypíšem zdrojový kód napr. po stlacení tlačítka?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Onsi0
Stálý člen
8. 3. 2008   #4
-
0
-

no myslím, že pomocou document.write to nepojde tak to skús takto:

html



<div id="foto"><img src="a.jpg" onmouseover="visible('text')"></div>
<div id="text">Ahoj</div>


css


div#text{
position: absolute;
top: 50px;
left: 50px;
background: #ffffff;
display: none
}

div#foto{
position: absolute;
top: 50px;
left: 50px;
}


js


function visible(theDiv) {
var elem = document.getElementById(theDiv);
elem.style.display = (elem.style.display == "block")?"":"block";
}


teraz som to aj skúšal tak by to mohlo ísť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.79.–
netman920
Super člen
8. 3. 2008   #5
-
0
-

To Onsi :
Lenze ja to potrebujem na to ze budem mat obrazok a po prejdeni odkazu sa na suradnice x,y zobrazi dalsi obrázok s textom
myslis ze by to mohlo ist aj tak?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Onsi0
Stálý člen
8. 3. 2008   #6
-
0
-

jasné stačí zmeniť len #text top a left na želané súradnice a nastav background: url(b.jpg);

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.79.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
18. 3. 2008   #7
-
0
-

To netman92 : Chceš po přejedení odkazu další nový a nebo nahradit ten starý?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Pomoc DU — založil Anonymní uživatel

Pomoc — založil Kristián

Pomoc — založil matrix16

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý