Ohraničení textu tagem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ohraničení textu tagem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comOhraničení textu tagem – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Nazghul-CZ0
Newbie
7. 3. 2008   #1
-
0
-

Mám na webu textareu (name=zprava a id=zprava). Vkládám si do ní BBCode značky pomocí JS funkce

<script type="text/javascript">

function tagy(textarea, text) {
textarea = document.getElementById('zprava');
if (document.selection) {
textarea.focus();
vyber = document.selection.createRange();
vyber.text = text;
}
else if (textarea.selectionStart || textarea.selectionStart == 0) {
startPos = textarea.selectionStart;
endPos = textarea.selectionEnd;
textarea.value = textarea.value.substring(0, startPos) + text + textarea.value.substring(endPos, textarea.value.length);
}
else textarea.value += text;
}
</script>


a samotný tag vkládám pomocí

<a onclick="tagy('zprava', '')"><b>tučný</b></a>


Funguje mi vkládání, tag se vkládá na místo, kde je kurzor. Problém je ale ten, že nevím jak funkci upravit, abych docílil toho, že když označím text (normálně myší) a kliknu na nějaký tag, tak se text ohraničí

Př.: označím si slovo "tučně" a kliknu na ikonu, která mi vloží tagy [ b] a [ /b], ale vloží je před a za vybrané slovo, tj. ve výsledku takto

[ b]tučně[/ b]


Je to i zde na fóru, děkuji za rady :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
Nazghul-CZ0
Newbie
7. 3. 2008   #2
-
0
-

Opravdu nikdo neví jak to vyřešit? Docela to pro mě spěchá... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
dalaman0
Věrný člen
7. 3. 2008   #3
-
0
-

LOL.. ked vies ze je to tu na fore tak si to aspon pozri a "inspiruj" sa :)

NA!

function insertAroundSelection(obj,startVal,endVal) {


var o = document.getElementById(obj);

o.focus();

if (document.selection) {

sel = document.selection.createRange();

var selText = sel.text;

sel.text = startVal + selText + endVal;

}

else if (o.selectionStart || o.selectionStart == '0') {

var startPos = o.selectionStart;

var endPos = o.selectionEnd;

o.value = o.value.substring(0,startPos) + startVal + o.value.substring(startPos,endPos) + endVal + o.value.substring(endPos,o.value.length);

}

else {

o.value += startVal + endVal;

}

}


A ak to skopirujes cele tak tam aspon uved ze skript je z programujte.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.58.–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Nazghul-CZ0
Newbie
7. 3. 2008   #4
-
0
-

A jak má vypadat odkaz na vložení do textarea? V JS se zas tak dobře nevyznám...

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
Nazghul-CZ0
Newbie
8. 3. 2008   #5
-
0
-

Tak už jsem to vyřešil :smile18: Jenom jsem trochu postudoval JavaScript a bylo to :-) Tak díky ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Ohraničení tlačítka — založil Michalek

Vyrezanie textu s textu... — založil kotlas6667

Pozice v textu — založil Pavel

Analýza textu — založil Petr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý