Rastrový editor v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rastrový editor v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comRastrový editor v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

RedVous0
Duch
8. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych poradit kde bych mohl njaít nějaké funkce na rastrový editor v C++, už jich mám udělaných asi kolem 20 od reliéfu až po různé geometrické deformace. Budu vděčný za kouždou radu,díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.100.–
Jura_0
Stálý člen
9. 3. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
RedVous0
Duch
9. 3. 2008   #3
-
0
-

tady je na ukázku kod pro reliéf, jinak všechyn fuknce jsou na stejném principu,převod rgb na šíselnou hodnotu a pak různě upraveny:
int Prah=180;
for (int x=0; x <= Image1->Width; x++)
{
for (int y=0; y <=Image1->Height; y++ )
{
Barva = Image1->Canvas->Pixels[x-Rozdil][y-Rozdil];
R = Barva & 0x0000FF;
G = Barva & (0x00FF00)>>8;
B = Barva & (0xFF0000)>>16;
Svetlost1= (R*RPodil + G*GPodil + B*BPodil);


Barva = Image1->Canvas->Pixels[x][y];
R = Barva & 0x0000FF;
G = Barva & (0x00FF00)>>8;
B = Barva & (0xFF0000)>>16;
Svetlost2 = (R*RPodil + G*GPodil + B*BPodil);


Svetlost = (Prah + Svetlost2 - Svetlost1);
if (Svetlost < 0){Svetlost = clBlack ;}
if (Svetlost > 255){Svetlost = clWhite ;}

Image2->Width =Image1->Width;
Image2->Height =Image1->Height;
Image2->Canvas->Pixels[x][y]=Svetlost*0x010101;
}
}
StatusBar1->Panels->Items[0]->Text="Právě byla provedena funkce: reliéf";




edit:
jsem mi halvně o tyto procedury:
procedury pro barevné transformace obrázku,geometrické transformace ,výpočet průhlednosti pixelu, pro výpočet světlosti pixelu a provedení jednoduché komprimace

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.100.–
Jura_0
Stálý člen
9. 3. 2008   #4
-
0
-

Aha, takže jde o algoritmy.V tom případě platí to, co už jsem psal. Koukni na CxImage a na její funkce. Třeba tam měco nadeš. Já sám si všemožné nesmysly s bitmapa nepamatuju, takže ti nenapíšu žádný seznam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
RedVous0
Duch
9. 3. 2008   #5
-
0
-

To Jura_ :
a nevíš kde bych mohl najít přímo celé kody? koukal jsem an to CxImage a moc tomu nerozumím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.100.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
9. 3. 2008   #6
-
0
-

Pokúšať sa pochopiť nejaký algoritmus o ktorom nič neviete, len na základe zdrojového kódu (ktorý je pravdepodobne optimalizovaný), je vo väčšine prípadov nadľudský výkon, veľmi časovo náročný a výsledok býva neistý (pravdepodobne strata času). Preto si radšej zájdite do knižnice vo svojom okolí, alebo kníhkupectva v ktorom si zoženiete potrebnú literatúru. Bohužiaľ konkrétnu literatúru vám neviem poradiť, rukou mi prešla iba kniha Moderní pocítačová grafika od Jiří Žára v ktorej sú niektoré transformácie popísané, ale nie som si istý či dostatočne podrobne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Editor — založil dinkin

EDITOR — založil netman92

EDITOR — založil netman92

Editor ? — založil milanmichal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý