Současné IDE C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Současné IDE C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comSoučasné IDE C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

yaqwsx+9
Posthunter
8. 3. 2008   #1
-
0
-

Jaká IDE jsou dnes k dispozici? Znám akorát VS, Code::Blocks a DevC++, u kterého byl ukončen vývoj. Co je ještě jiného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.79.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zelenáč0
Posthunter
8. 3. 2008   #2
-
0
-

napr Eclipse, Anjuta, KDevelop, Netbeans...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
yaqwsx+9
Posthunter
8. 3. 2008   #3
-
0
-

Díky,a která se tak nejvíc používají? Rád bych měl přehled...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.79.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
midin0
Věrný člen
8. 3. 2008   #4
-
0
-

yaqwsx napsal:
Díky,a která se tak nejvíc používají? Rád bych měl přehled...



To se samozřejmě nedá s nějakou přesností určit, tedy pokud by jsi zde nechtěl udělat anketu. Co já vím, tak hodně programátorů, kteří mají programování jako koníček využívají Code::Blocks asi nejvíce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.5.–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Zelenáč0
Posthunter
9. 3. 2008   #5
-
0
-

Rekl bych, ze vetsina programatoru, kteri maji programovani jako konicek, nepouzivaji IDE...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
9. 3. 2008   #6
-
0
-

To Zelenáč : Prečo myslíte ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Zelenáč0
Posthunter
9. 3. 2008   #7
-
0
-

To AdamHlavatovic : Ja osobne jsem zjistil, ze me IDE omezuje - jak zbytecnym mnozstvim zabrane pameti, tak spoustou pomocnych souboru, o nichz absolutne netusim, k cemu slouzi. Rad mam o vecech prehled, a to mi IDE u mych projektu nenabizi (irone ze - nebyly nahodou prave proto IDE stvoreny?). Nepreberne mnozstvi nepotrebnych nastroju, panelu, nabidek a dialogu. Proklikat se necim takovym proste zabere daleko vic casu, nez napsat kouzelne sluvko "make" a odentrovat. Co se tyka barevne syntaxe a cislovani radku, coz je opravdu jedina vymozenost, kterou potrebuji, ktery textak to v dnesni dobe nema?!
IDE vyuzivaji budto absolutni lamy, nebo Windowsaci, jelikoz chodit na vrabce s kanonem je zkratka jejich styl, eventualne programatori opravdu rozsahlych projektu...

BTW. kdyz ted o tom tak premyslim, jdu si naprogramovat jednoduche IDE, ktere bude vyhovovat presne mym potrebam :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Johanka z Jarku
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
9. 3. 2008   #8
-
0
-

Mne sa tak zda ze IDE vyuzivaju aj lamy od linuxu, sak preco inak by sa im chcelo napisat IDE pre linux?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.217.–
w3q0
Věrný člen
9. 3. 2008   #9
-
0
-

To Zelenáč : Ok, potom to šupni niekde tu na fórum, nech ho otestujem. A mohlo by byť aj pre C# :P.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
yaqwsx+9
Posthunter
9. 3. 2008   #10
-
0
-

PRosím vás ukončete diskuzi na téma Winy vs. Linux....Nemá to řešení, člověk se nedozví nic nového....

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.105.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
AdamHlavatovic0
Stálý člen
9. 3. 2008   #11
-
0
-

To Zelenáč : Proti gustu žiaden dišputát. Len jedno mi nedá, to "vaše" make + enter je ďaleko vzadu za "naším" F5, alebo F7.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
Al0
Věrný člen
9. 3. 2008   #12
-
0
-

nebo F9;) Mě příjde, co tak sleduju že nejpoužívanější jsou asi VC a Dev-C++. No mě by zajímalo, v čem tě omezujou. oo, jestli děláš na 386ce, tak to je možný, že tě štve ta paměť, ale jinak nechau. Docela by mě štvalo proč sakra musím psát makefile? stačí 2x kliknout a nemusím nic řešit. a to je to důležitý..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.132.–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
sn3d0
Věrný člen
11. 3. 2008   #13
-
0
-

Ked tak kecam s kamoshmi a ex-kolegami ktory sli do inych firiem tak drviva vecsina pouziva Eclipse a jeho mopdifikacie ci uz na Javu alebo C/C++.

To Zelenáč : No akonahle dostates desat-tisice riadkov kodu a budes v tom mat nieco fixovat, alebo modifikovat, hladat a citat kod, tak textovy editor v momente zahodis. Ja pouzivam VIM(pozor nie VI) a mam ho nabuchane scriptami od vymyslu sveta a bez ctags by som si nevedel predstavit ako by som pracoval. Taktiez pouzivam oblubene F5.To nieje o tom ze IDE pouzivaju len lamy. Taky refactoring je napriklad super vec bez ktorej by som asi tiez len tak nezaobisiel. Pisat v textovom editore (pre konfliktne typy VIM nepovazujem za "len textovy editor") je o frajerine..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
Zelenáč0
Posthunter
11. 3. 2008   #14
-
0
-

Johanka z Jarku napsal:
Mne sa tak zda ze IDE vyuzivaju aj lamy od linuxu, sak preco inak by sa im chcelo napisat IDE pre linux?:)


Uvedl jsem tri skupiny lidi, kteri imho pouzivaji IDE, a zadne _lamy pouzivajici jiny system nez linux_ jsem tam nezaradil:

jedna skupina = lamy => zadne deleni Windows/Linux - nezajima je efektivita prace, jsou spokojeni, kdyz se jim to zkompiluje a nemusi se o nic starat
druha skupina = uzivatele windows => ja jim to nevycitam, pouze komentuji
treti skupina = profici => rozsahle projekty, kde prehlednost, kterou IDE nabizi, prebije jejich "nevyhody" (muj osobni nazor)

vetsina ostatnich "amaterskych" programatoru imho pouziva lepsi textak a konzoli, coz jim zarucuje ABSOLUTNI kontrolu na jejich projekty

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý