[RE] - regulár vybere příliš mnoho - Úprava regulárního výrazu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[RE] - regulár vybere příliš mnoho - Úprava regulárního výrazu – PHP – Fórum – Programujte.com[RE] - regulár vybere příliš mnoho - Úprava regulárního výrazu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Nazghul-CZ0
Newbie
8. 3. 2008   #1
-
0
-

Jak mám upravit regulerní výraz

eregi_replace("\[color=([^\"]+)]([^\[]+)\[/color\]","<span style=\"color: \\1\">\\2</span>",$zprava);


aby se mi do toho započítal jen název té barvy? Uvedu příklad:

Když zapíšu [ color=red]červeně[ /color], tak se mi text normálně zobrazí červeně, ale když zapíšu [ color=red][ u]červeně[ /u][ /color], tak se mi nic nezobrazí a ve zdrojáku mám

<span style="color: red]<u>červeně</u>[/color">


Nevíte jak to ošetřit? Dík moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
8. 3. 2008   #2
-
0
-

použij preg_replace a modifikátor U - Ungredy, nenasytnost; mělo by to pomoci

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Nazghul-CZ0
Newbie
8. 3. 2008   #3
-
0
-

Tak už jsem na to přišel, opět jsem se něco nového naučil :D Pro ty co by to jednou potřebovali, stačí přidat vynechváání [ ;)

eregi_replace("\[color=([^\"\[]+)]([^\[]+)\[/color\]","<span style=\"color: \\1\">\\2</span>",$zprava);

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.58.–
byF0
Návštěvník
9. 3. 2008   #4
-
0
-

To Nazghul-CZ : Jak psal Hrach, používej preg_replace -> je rychlejsi, v nekterych pripadech vyrazne, nez ereg_replace

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý