Ctěl bych vědět jestli tu někdo chystá článek, který pojednává o progamování aplikací na mobil.Myslím si že to je zajímavé téma a může mít velký ůspěch.
Fórum › Python
Mobilní aplikace
To Tase : Ptáš se v sekci python, takže tě asi zajímá programování aplikací na mobilu pod pythonem.
Abys rozchodil python na mobilu, musíš mít os symbian (možná i windows mobile) a to nesplňuje tolik mobilů. Já náhodou mám nokii n73, na které je symbian a tudíž tam mám i python. Instalace nebyla jednoduchá, protože sehnat správné instalační soubory není lehké sehnat (jsou různé pro různé mobily).
Nicméně, když se mi podařilo překonat prvních pár překážek, mohl jsem normálně programovat. Python se dá spustit ve dvou režimech. Příkazová řádka (python shell), nebo spouštění nějakého skriptu.
Já jsem si tam hned hodil nějaké programy pro ulehčení práce ve škole, ale narazil jsem na několik problémů. Python, který se dodává na mobily je verze 2.2, takže spoustu funkcí jsem si musel dodělat.
Ale jinak je to celkem pohoda, mít python na mobilu...
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
no ale celkově by to nebyl špatný nápad taky bych ocenil něco o programováni v j2me sice teď se učím python protože je jednodušší na to abych pochopil zaklady programováni ale pak bych se taky chtěl učit j2me takže nějaky članek by se hodil.
no pozriet si nejake zaklady Javy
edit:/
mne pride instalacia Pythonu vcelku lahka http://www.nokia6120.ic.cz/viewtopic.php?t=220&start=0, ale este som ju nemal sancu vyskusat (moj smart mi este neprisiel)
To Blujacker : To souhlasím, jestli si někdy koupím novej mobil, tak jedině s možností rozjet .NET/MONO. To mě hodně láká ... hrát si s tím třeba ve škole ;)
To Tase : ¨Jak říkám, není žádný rozdíl v tom jestli píšeš aplikaci na mobil, nebo na počítač. Akorát v mobilu nemáš pochopitelně přístup ke grafickým knihovnám jako Tkinter,wx. Tuto funkci plní tuším appuifw. Jinak v tom opravdu žádný rozdíl není
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Já myslím že na ty mobili to bude normální python(jak psal Bj. verze 2.2), takže bez novějších f-cí..
EDIT: Sakravždycky se s někým zakecám a někdo mě předběhne:)
Mě to funguje. Musíš mít povoleny cookies
Pro vyzkoušení Vaš
FF 2.0.0.12
Pro vyzkoušení Vaš
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Mobilní aplikace LearnEnglishWords — založil Martin Jablečník
Mobilní aplikace a vytvoření souboru — založil Herm
Hledám programátora mobilní aplikace — založil M4fin
Vývojář pro mobilní aplikace — založil Wolf