Online uživatelé – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Online uživatelé – MySQL – Fórum – Programujte.comOnline uživatelé – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
10. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím do databáze ukládám uživatele a čas přihlašení...ve formátu Y-m-d mohl
by mi někdo poradit jak bych mohl udělat výpis online uživatelů kteří jsou
přihlašení na zakladě rozdílů časů. Používám session.
zkoušel jsem to takto



$sql=mysql_query("select prihlasen,jmeno,prijmeni from uzivatele where pravo!='1' and prihlasen > NOW() - INTERVAL 5 MINUTE order by prihlasen DESC LIMIT 0,3");

Ale nevím jestli je to ideální řešení

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Reklama
Reklama
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
10. 3. 2008   #2
-
0
-

No, měl by sis hlavně udělat druhou tabulku. Pokud si chceš nechávat poslední PŘIHLÁŠENÍ, pak se ti toto bude hodit, jinak musí být samostatná tabulka. Na každé stránce (nejlépe přímo v connect) by se měl provádět zápis dat do DB, kde se vloží čas a IP. Na základě IP pak můžeš případná data pouze updatovat (pokud máš velkou návštěvnost, tak se updatování vyhni a db pravidelně promazávej - třeba všechna data starší dvou dnů). Nakonec jen vybereš potřebná data ve formátu, jaký potřebuješ. (např. v selectu vybereš data mladší 5 minut, zakážeš duplicitu a zjistíš počet ovlivněných řádků).

Snad ti to pomůže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
10. 3. 2008   #3
-
0
-

To survik1 : ten systém je veden jako vnitřní evidence na serveru....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

C# necinnost uzivatele — založil double

Login uživatele — založil Counter

Simulace uživatele — založil midnighter@centrum.cz

Přihlášení uživatele — založil quest

Nečinost uživatele — založil sowared

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý