PCRE - vypisuje chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PCRE - vypisuje chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.comPCRE - vypisuje chybu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

vollf820
Stálý člen
10. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím lidičky, chtě nechtě si musím jít zase pro radu (i když mě to dost štve) protože se s tím pářu zase 2 hodiny a mam chuť rozkopat počítač :(

Tady mam kód, dle mě bez chyb (i sem si našel jak převíst string do const char * jak to chce PCRE do tý funkce):

#include "stdafx.h"

#include "stdio.h"
#include <string>
#include <iostream>
#include <fstream>

#include "pcre/pcre.h"

#define vyraz "+Marek+"
#define VEC_SIZE 30

using namespace std;

string ch;
char z;
pcre* re_handle;
const char* err;
int err_offset;
int ovector[VEC_SIZE];

const char *ptr1 = 0;



int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{

fstream pokus("pokus.txt");

while(pokus.good())
{
pokus.get(z);
ch+=z;


//kompilacia vyrazu
re_handle = pcre_compile(vyraz, 0, &err, &err_offset, NULL );
if (!re_handle) {
printf("ERROR: %s", err);
return 0;
}
ptr1 = ch.data ( );

//vyhodnotenie vyrazu
int res = pcre_exec(re_handle, NULL, ptr1, strlen(ptr1), 0, 0, ovector, VEC_SIZE);

if(res<0)
{
cout<<"Test";
}

}

pokus.close();
cout<<ch<<endl;

system("PAUSE");
return 0;
}


Jenže to hlásí tuhle chybu:

1>Linking...
1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_exec referenced in function _wmain
1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_compile referenced in function _wmain
1>C:\DATA\C++\HTML_project\html\Debug\html.exe : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals
1>Build log was saved at "file://c:\DATA\C++\HTML_project\html\html\Debug\BuildLog.htm"
1>html - 3 error(s), 0 warning(s)
========== Build: 0 succeeded, 1 failed, 0 up-to-date, 0 skipped ==========



Mohl by mi někdo vysvětlit o co přesně jde, jak to zpravit a jakym postupem bych příště mohl přijít na to co s tím, abych sem nemusel psát a zatěžovat vás takoejhlema kravinamal??

Děkuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.195.106.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
10. 3. 2008   #2
-
0
-

Nepřekládej to jako UNICODE. Tipuju podle wmain

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
vollf820
Stálý člen
10. 3. 2008   #3
-
0
-

A moh bys mi přiblížit jak se to dělá? Já nevim jak to překládam ... prostě dam jenom zkompilovat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.129.–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
10. 3. 2008   #4
-
0
-

To záleží na prostředí, každé jinak. Ale teď se tak koukám, máš tam vůbec přilinkované ty knihovny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
10. 3. 2008   #5
-
0
-

1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_exec referenced in function _wmain
1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_compile referenced in function _wmain


Tie hlášky znamenajú, že linker nie je schopný nájsť funkciu __imp__pcre__exec, ktorú voláte vo funkcii _wmain, tzn. buď ju prilinkujte, alebo dodajte jej zdroják ktorý skompilujete spolu s vašim projektom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
sn3d0
Věrný člen
11. 3. 2008   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
vollf820
Stálý člen
11. 3. 2008   #7
-
0
-

No tady se právě jedná o to, že vůbec nechápu co to linkování je, k čemu to je, co se linkuje atd. Chápu jen #include ... proto se vždycky děsim toho, že budu potřebovat nějakou externí knihovnu :(

Dělám ve Visual Studio 2008 express ... tak já to tam někde přilinkuju, zkusím a uvidím no ...

díííky moc lidičky

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.195.106.–
vollf820
Stálý člen
11. 3. 2008   #8
-
0
-

Lidi v celý složce toho PCRE (v. 7.6) není ani jedna .lib knihovna. Tak co mam potom linkovat? :( aaaaach joooooo

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.195.106.–
sn3d0
Věrný člen
11. 3. 2008   #9
-
0
-

zalezi od toho co si stiahol.. libku aj z headrom (v6.7) najdes http://www.psyon.org/projects/pcre-win32/pcre-6.7-static.zip

Ako sa linkuje vo VC++ 2008 express to uz necham na niekoho ineho kto s tym vyvojovim prostredim ma skusenosti ale niektory chalani by to robili asi cez #pragma (lib, pcre.lib)..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
vollf820
Stálý člen
11. 3. 2008   #10
-
0
-

Hm tak to přilinkování krásně funguje, ale stejně to píše tu samou chybu:

1>Linking...
1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_exec referenced in function _wmain
1>html.obj : error LNK2019: unresolved external symbol __imp__pcre_compile referenced in function _wmain
1>C:\DATA\C++\HTML_project\html\Debug\html.exe : fatal error LNK1120: 2 unresolved externals
1>Build log was saved at "file://c:\DATA\C++\HTML_project\html\html\Debug\BuildLog.htm"
1>html - 3 error(s), 0 warning(s)



Jestli to nebude tim že mam verzci toho PCRE 7.6 a ty libky jsou z verze 6.7 jak si psal :( Pak ale nechápu proč k tomu 7.6 taky nějaký .lib nedali teda když už jsou potřeba ! :( Kde ja to ted mam hledat .... aaaaach joooooooooo proč to programování je tak složitý :( Triviální prográmek a kvůli takovejmhle kravinám okolo už na tom dělam 3 dny

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.195.106.–
sn3d0
Věrný člen
11. 3. 2008   #11
-
0
-

Skuste pouzit aj header z tej URLcky ktoru som vam tam dal. Totizto to co mate vy su priamo zdrojaky od PCRE. Dovod preco tam neviete najst tu libku je ten ze tie zdrojaky treba najskor skompilovat. PCRE pouziva CMake tak neviem ci sa prave citite na kompilaciu PCRE. V opacnom pripade pouzite libku aj header ten co som daval o prispevok vyzsie, samozrejme upravte si cesty k headru a vyhodte si PCRE 7.6 ktory ste stiahli.

Inac ak sa vam to zda priliz komplikovane a zlozite, tak vas musim sklamat. Casto krat sa v C/C++ riesia prave taketo zavyslosti a vedia napachat dost problemov, clovek pri nich vie stratit dost nervov. Zvazte teda ci prave C/C++ je ta spravna volba, ci by nebolo vhodnejsie sa venovat Jave alebo .NET. Predsa len je zabavnejsie sa zaoberat samotnym programovanim ako riesenim roznych dependencies.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.151.208.–
shutdown -h now
vollf820
Stálý člen
11. 3. 2008   #12
-
0
-

No vidííš to ... to mě právě vůbec nenapadlo že to jsou zdrojáky, hned sem moudřejší. Na to PCRE kašlu, udělam to jinak, i když to bude pracnější...

Hele díky moc za pomoc... a nevykej mi pořád, už sme tu spolu kecali dávno a me je 25 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.195.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Pcre help! — založil Dodiq

C++, PCRE a replace — založil Heart Breaker

String vypisuje 2x — založil borekore

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý