Vytvorenie tab s richtextboxom – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvorenie tab s richtextboxom – .NET – Fórum – Programujte.comVytvorenie tab s richtextboxom – .NET – Fórum – Programujte.com

 

dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #1
-
0
-

Ahoj tazke znova ja ale uz som aspon v spravnej kategorii :smile1:

Moj problem:

Potrebujem vytvorit v TabControle1 zalozku (TAB) s tym by problem nebol problem je v tom ze neviem ako vytvorim zalozku tak aby v tej zalozke bol aj richetextbox.... proste zalozky v ktorych sa bude dat editovat text. Momentalne pouzivam IsMdiContainer ale ten sa mi nepaci viac by sa mi pacil editor so zalozkami....

dakujem

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.160.–
dodo
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #2
-
0
-

To dodo_mt : Úplně jednoduše. Ty asi moc základy jazyka neovládáš, že? Měl bys na tom zapracovat a ne rovnou něco tvořit.

// vytvoří tab pro editor

TabPage richTextTab = new TabPage();
richTextTab.Text = "Název souboru";

// vytvoří editor
RichTextBox richTextBox = new RichTextBox();
richTextBox.Dock = DockStyle.Fill;

// přidá editor na tab
richTextTab.Controls.Add(richTextBox);
tabControl1.TabPages.Add(richTextTab);

Tenhle kód by se měl provést po kliknutí na tlačítko (neba tak něco). Věřím, že seš natolik schopnej a práci si ještě víc usnadníš tím, že si vytvoříš vlastní TabPage, která už ten editor bude obsahovat a bude mít i další související vlastnosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #3
-
0
-

No ano som zaciatocnik preto sa pytam ale samozrejme aj hladam po nete...

Dakujem za kod aj ked je v jazyku ktory nepoznam (asi C) ale nejako to rozlustim... ja pracujem vo VB.net 2008

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.160.–
dodo
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #4
-
0
-

To dodo_mt : C to opravdu není, tady jsi v sekci .NET, takže se jedná o C#. Pokud nenapíšeš, jakej .NET jazyk používáš, tak se předpokládá C#. Zápis ve VB.NET je stejnej, jen se liší syntaxe.

BTW: Je jedno, že seš začátečník ... musíš mít teoretickej základ, pak se můžeš učit prakticky. Diskuze nesloužej k výuce teorie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
11. 3. 2008   #5
-
0
-

To DeaLer : Ten asi ani netuší ako C# vyzerá :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #6
-
0
-

DeaLer napsal:
To dodo_mt : C to opravdu není, tady jsi v sekci .NET, takže se jedná o C#. Pokud nenapíšeš, jakej .NET jazyk používáš, tak se předpokládá C#. Zápis ve VB.NET je stejnej, jen se liší syntaxe.

BTW: Je jedno, že seš začátečník ... musíš mít teoretickej základ, pak se můžeš učit prakticky. Diskuze nesloužej k výuce teorie.



Snazim sa to urobit vo Visual Basic nie v C# . Neviem ako myslis ze by som mal vediet zakladne znalosti... ale snazim sa tie zakladne znalosti naucit z netu a tym ze budem skusat a samozrejme pytat sa. Tak ako som sa naucil modelovat a programovat v ProEngineri (myslim ze na vysokej urovin (Parts, Assemblies, Surface, Manufacturing, Sheetmetal)) tak sa chcem zaspon z casti naucit programovat vo Visual Basic.net.
Viem ze pred vami vyzeram ako blbec ale nikto uceny z neba nepadol kazdy vie nieco lepsie ako to druhe..

Preto ako to nerobi problem a mozete mi poradit ako vytvorim ten richetextbox na novom tab-e tak budem rad samozrejme vo Visual Basic jazyku dufam ze uz to je spravne nazvane..... ak nie tak ked zapnete visual studio tak hned ta prva moznost v File> New> Visual Basic

Dakujem

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.160.–
dodo
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #7
-
0
-

To dodo_mt : Otázky si nech na později, nejdřív se uč sám (knížky, seriály, apod.), jinak se moc nenaučíš.

' vytvoří tab pro editor 

Dim richTextTab As New TabPage()
richTextTab.Text = "Název souboru"

' vytvoří editor
Dim richTextBox As New RichTextBox()
richTextBox.Dock = DockStyle.Fill

' přidá editor na tab
richTextTab.Controls.Add(richTextBox)
tabControl1.TabPages.Add(richTextTab)

BTW: Divil by ses, ale jsou tu i horší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #8
-
0
-

To w3q : Ty se moc nesměj, některý tvoje dotazy mě zvedaly ze židle. Ale já jsem byl kdysi stejnej a vím, že to nikam nevede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #9
-
0
-

DeaLer napsal:
To dodo_mt



Velmi pekne dakujem.

Ano mam prestudovanu knizku o VB mam postahovane z netu instruktazne videa a vseliake projekty z ktorych odkukavam co a ako... urcite to nie je tak ako si asi myslis - ze ked nieco neviem tak sa hned pytam...

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.32.–
dodo
Tase0
Stálý člen
11. 3. 2008   #10
-
0
-

Víš co? To je dobře, ale bylo by to lepší se ptát na vyvojar.cz, ale tam mě nikdo neporadil, tak také občas písnu sem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #11
-
0
-

To Tase : Hh, s tím souhlasím. I pro mě by bylo lepší, kdybyste se ptali tam ... má to ale jeden háček, diskuze na Vyvojar.cz nejsou zrovna v nejlepším stavu a tak nevím, jestli tam někdo poradí. Někdy v květnu (doufám, nevisí to na mě) se rozběhnou práce na nových diskuzích (dojde zároveň ke sloučení s mailovýma konferencema).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tase0
Stálý člen
11. 3. 2008   #12
-
0
-

To DeaLer : To by bylo dobré.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.210.–
HTML, Python, Visual Basic.NET, PHP, CSS, C, C#.
Jazyky jso sestaveny podle toho jak jsem se je učil.
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #13
-
0
-

Mne velmi pomaha ked mi niekto poradi potom sa uz viem odrazit a viem potom kod rozvinut aj sam alebo si pomozem netom napr. codeproject je super odtial too vela stahujem a kukam ako to vyzera v programe a hlavne pozeram co co robi...
Mne by sa celkom pacilo keby bol na tomto webe nejaky chat alebo nieco ako ICQ kde by som sa spytal a kto by bol online tak by poradil ak by vedel...

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.32.–
dodo
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #14
-
0
-

To dodo_mt : Chat byl kvůli mnohočetným žádostem zaveden a později byl kvůli nevyužívanosti zrušen (přesně, jak jsem předpokládal).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #15
-
0
-

No mne by sa pacilo mat na "drote" napriklad takeho dobreho programatora ako si ty ktory by mi vedel odpovedat na moje hlupe otazky v priebehu par sekund :smile1:

Ako napriklad teraz... mam vytvoreny ten moj editor tak ako by som chcel... vsetko mi ide ako by som chcel len neviem ako mam ulozit text v jednolivych Tab-och... predtym som to mal urobene cez Mdi tam to bolo v pohode teraz neviem ako mu mam deklarovat to ze ten zvoleny tab je aktivny.... v Mdi to bolo Me.ActiveChild ako to bude v pripade Tab-ov?

[Dim Doc As Form2

Dim fn As String
Dim sw As StreamWriter

If Not IsNothing(Me.ActiveMdiChild) Then
Doc = Me.ActiveMdiChild
fn = Trim(Doc.Tag)
If fn = "" Then
mn_saveAs_Click(mn_saveAs, New EventArgs)
Else
sw = New StreamWriter(fn)
sw.Write(Doc.RichTextBox1.Text)
sw.Close()
End If
End If/code]

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.32.–
dodo
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
11. 3. 2008   #16
-
0
-

To dodo_mt : Tady by to právě narazilo na to, že by nikoho nebavilo ti odpovídat na ty "hloupé dotazy", jak sám píšeš, navíc když si zapískáš, že chceš pomoc, ha. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
DeaLer+2
Hero
11. 3. 2008   #17
-
0
-

To dodo_mt : Ti řikám, že se takhle daleko nedostaneš. Zkus třeba property tabControl1.SelectedTab. Kde jsi vůbec vzal, že zrovna já jsem dobrej programátor?

BTW: Dva vzájemně nesouvisející problémy nepatřej do jednoho vlákna. Pak se to blbě hledá a začátečníci se na to budou ptát znovu (oni se budou ptát i tak, ale aby v tom nebyl bordel). Ach jo, to moderování je hrozná utopie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
dodo_mt0
Newbie
11. 3. 2008   #18
-
0
-

OK tak koncim s mojimi otazkami budem skusat.... dik

dodo

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.32.–
dodo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý