Složená závorka jako chyba?? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Složená závorka jako chyba?? – PHP – Fórum – Programujte.comSložená závorka jako chyba?? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #1
-
0
-

Naprogamoval jsem (teda spíše se pokusil :) přihlašování uživatelů, ale po zkoušce a doladění všech chyb jsem nevyzrál na tuto:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/httpd/manq.name/simon/vyvoj/login.php on line 49
Na řádky 49 ale je pouze složená závorka, která uzavírá funkci.

Pro přehlednost přidávám i kód:

<html>

<head>
<title>CoolPupils - Login</title>
<link rel="stylesheet" herf="css/login.css" type="text/css">
</head>

<body>

<div id="login">
<h3>CoolPupils - Systém</h3>
<form name="login" method="post" action="login.php">
<span>Uživatelské jméno: </span><input name="prezdivka" type="text">
<span>Heslo: </span><input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="Přihlásit" name="prihlasit">
</form>
<a href="zapomenute_heslo.php">Zapomenuté heslo</a> | <a href="kontakt.php">Kontaktuj administrátora</a>
</div>

<?php
session_start();

if(empty($_POST['prezdivka'])):
{
echo "<b>Zadejte přezdívku!</b>";
}
elseif(empty($_POST['heslo'])):
{
echo "<b>Zadej heslo!</b>";
}
else:
{
@$zkontroluj=mysql_query("SELECT id FROM zaci WHERE prezdivka LIKE '$_POST[prezdivka]' AND hash_hesla = '".md5($_POST[heslo])."'");
if (mysql_num_rows($zkontroluj)==0):
{
echo "<b>Špatné přihlašovací údaje nebo uživatel neexistuje!</b>";
exit;
}
else:
{
$udaje=mysql_fetch_array($zkontroluj);
$prihlaseni=TRUE;
$id=$udaje['id'];
session_register("prihalseni");
session_register("id");
Header("Location: index.php");

}
}

?>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Reklama
Reklama
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #2
-
0
-

EDIT: závorka je na řádku 48.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
pawlik0
Grafoman
11. 3. 2008   #3
-
0
-

Nechápu, co tam dělají ty dvojtečky :( jestli je tam chceš, snad tam musí být někde endif;..

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.87.–
Sa Nata A Na. Howgh
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
11. 3. 2008   #4
-
0
-

To schimpanze : Ty tečky u příkazu if, elseif a else smaž. Je to jiný zápis, u kterého se nepoužívají složené závorky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
11. 3. 2008   #5
-
0
-

A ještě bych doplnil, že to neukazuje na složenou závorku ale na konec PHP dokumentu, jelikož to nenašlo ukončovací tag (zde teoreticky endif)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #6
-
0
-

kam bys endif napsal?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #7
-
0
-

pokud bych napsal endif na řádek 48 tak mi to hází chybu na 60 řádek, což už je prázdné místo...

Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/httpd/manq.name/simon/vyvoj/login.php on line 60

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
mylan40
Super člen
11. 3. 2008   #8
-
0
-

Jednoducho zmaž tie dvojbodky za if, elseif, else... atď a bude to fungovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Erik0
Návštěvník
11. 3. 2008   #9
-
0
-

Ved tam nepis : a endif, zabudni na to.
Podla mna to je potom neprehladne, pouzivaj iba { a }

//predbehol si ma :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #10
-
0
-

ok díky, už to chybu nehází

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #11
-
0
-

Vyskytnum se další problém! Dvojtečky jsem odsrtanil (session_start()) jsem přesunul na místo, kde SESSIONS registruji (tj. po 42 řádku v kódu). Chybu mi to nehází, ale vypisuje mi to upozornění z funkce ¨

if(!isset($_POST['prezdivka']))

{
echo "<b>Zadejte přezdívku!</b>";
}
¨

přesto že jsem skript nespustil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
ench0
Stálý člen
12. 3. 2008   #12
-
0
-

toto není funkce... (tada isset() funkce je :o) )
a pokud ti to vyhazuje chybu, tak by bylo dobré ji sem napsat :-)
Ale v tomto kousku kodu chybu nevidim, takže se zkus podívat na to, jestli ti nechybi na řadku před timto kodem třeba středník, závorka nebo nějaká jiná podobně jednoduše přehlédnutelná chyba...

ale nejlepší bude napsat sem to chybové hlášení :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Podobná vlákna

Rovná závorka — založil jOSiX

'a' je stejné jako 'á'? — založil Marek Štafl

Button jako odkaz — založil ospaly.stanislav

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý