Hromadná kontrola formuláře – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hromadná kontrola formuláře – PHP – Fórum – Programujte.comHromadná kontrola formuláře – PHP – Fórum – Programujte.com

 

schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #1
-
0
-

Lze nějak hromadně zkontrolovat hodnoty polí z formuláře najednou, aby nebyla prázdná (tj. neměla nulovou hodnotu)?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
11. 3. 2008   #2
-
0
-

To schimpanze :
třeba pomocí if ($_POST['neco']=="" || $_POST['neco2']=="")

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
11. 3. 2008   #3
-
0
-

To Paja2: kdyz uz tohle, tak to zapsat alespon trochu efektivne, ne? Tyhle dva zapisy udelaji to samo co to tvoje:

if (!$_POST['neco'] || !$_POST['neco2'])

V PHP plati ze ""==false==0, je dobre si to uvedomit a vyuzivat toho.

Jinak dalsi mozny postup, kde neni treba vypisovat vsechno. jedine, co je zde problem, je kdyz nejake policko neni zadane vubec:
foreach($_POST as $val){

if(!$val) die("nezadal jsi policko, voe");
}


Z hlediska kontrolovaninezadanosti policke je samozrejme lepsi pajuv postup, je ale treba ho doplnit o zavinace nebo issety. V pripade pouziti zavinaci je pak treba udelat to ne metodou
if(je neco nezadano) vyhod chybu;

ale
if(je vsechno zadano) udelej neco;

else vyhod chybu;

popripadne jednoradkove
if(!(je vsechno zadano)) vyhod chybu;

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #4
-
0
-

To CommanderZ : Moc díky! Via foreach! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
11. 3. 2008   #5
-
0
-

Ale dej si bacha na to co jsem rikal. Ono i POST se da smelit, i kdyz ne tak snadno jako GET.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
schimpanze0
Návštěvník
11. 3. 2008   #6
-
0
-

Tak to foreach se mi nehodí...

Nejde to udělat takto?



if(!isset($_POST)
{echo "Zadejte všechny údaje!";}

jako pro všechny poslané $_POST na stránce

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.108.206.–
Nejlepší způsob jak se připravit na budoucnost je, vymyslet si jí.
insider0
Věrný člen
12. 3. 2008   #7
-
0
-

To schimpanze : no, takhle to nepujde, v pripade, ze odesles formular, tak uz v post bude hodnota toho tlacitka

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.192.–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý