Inline – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Inline – CSS – Fórum – Programujte.comInline – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Alyx_Vance0
Newbie
29. 6. 2006   #1
-
0
-

chcem aby sa mi v jednom riadku zobrazil link a obrazok.
mam teda <a href="">blabla</a><div class="obrazok"></div>
<style>
.obrazok {
display: inline;
width: 100px;
height: 100px;
background: url("obrazok.jpg") no-repeat;
}
</style>


ale pokial nastavim triede "obrazok" display: inline tak sa mi bez obsahu nezobrazi aj ked ma nastavene width a height
ked spravim to iste s display: block tak sa to zobrazi...len ja to potrebujem mat v riadku...
zobrazi sa to aj ked do <div class="obrazok"></div> dam nejaky text, ale parametre width a height to uplne ignoruje
ako to mam teda spravit :ehh:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
krtek0
Návštěvník
29. 6. 2006   #2
-
0
-

a pro? to ned?l?? norm?ln? jako p?es tag <img>? a ne?lo by to p?es float? i kdy? jsem mo?n? nepochopil o co ti jde... dosv?tli

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
BAFIKY BAF, NESEŽRALS HO?! krtek alias pařmen, abyste věděli :)
Alyx_Vance0
Newbie
30. 6. 2006   #3
-
0
-

neviem co na tom nechapes.jednoducho aby sa mi ten <div> zobrazil rovno vedla textu pretoze sa mi zobrauje ako block a ked ho tam ako span tak sa bez vnutorneho textu nezobrazi.a nexem pouzit img,mam tam style swither a potom by sa mi ten obrazok nedal zmenit.

Btw. preco mi v mozille nefunguje float?sprava sa nejak cudne,nezobrazuje sa ako prvok celku ktoreho je obsahom a podobne(=ked je vnutri napr stredu stranky tak sa zobrazi akoby k tomu vobec nepatril, skoro ako keby som mala position:absolute...jednoducho potrebujem aby sa to stredne okno prispůsobovalo velkosti toho vnutorneho prvku)..v ie to ide v pohode co ma inak dost prekvapilo :((
neviete nahodou poradit nejaku stranku zaoberajucu sa css v mozille?nasla som iba nejake vycucy...moze byt aj ang
dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alyx_Vance0
Newbie
30. 6. 2006   #4
-
0
-

Uz nic uz som na to prisla... :?
Koho by zaujmalo tak som to nasla tu (spodok stranky):
http://tvorbawww.einstein.cz/clanek/jak-funguje-quot-float-quot-a-quot-clear-quot/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 7. 2006   #5
-
0
-

No nejlepší je si v externí css předdefinovat

.obr {
background: url('obrazek.gif') 0 0 no-repeat;
width:25px;
height:25px;
}

a v html

<a href='nekam' class='obr'>nekam</a>
nebo jednoduseji
<a href='nekam' style="background-image:'obrazek.gif';width:25px;height:25px;">nekam</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
4. 8. 2006   #6
-
0
-

Ja bych ten problem videl v tom, ze se tam ten obrazek, vkladas jako pozadi a proto, kdyz tam nic nenapises, tak se ti nezobrazi. Ja bych ho tam dal normalne pres tag <img>.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pište kód tak, jako kdyby byl jeho údržbou pověřen neurvalý, agresivní a psychopatický maniak, jenž dobře ví, kde bydlíte.
ProgDan0
Stálý člen
28. 10. 2006   #7
-
0
-

A co úplně jednoduše přes tabulku?



<table border=0>
<tr>
<td>
<img src="obrazek.jpg" width=sirka height=vyska alt="popis">
</td>
<td>
<a href="url.odkazu">Text odkazu</a>
</td>
</tr>
</table>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Collecting data is the first step to the wisdom, but sharing data is the first step to the community.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Inline assembler — založil Kolcek93

Co je to inline funkcia? — založil Tom@sQo

Inline Methody — založil Miro1701

Inline dropdown menu — založil Hanulik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý