SESSION zmizí po půl hodině – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

SESSION zmizí po půl hodině – PHP – Fórum – Programujte.comSESSION zmizí po půl hodině – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ololol
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
14. 3. 2008   #1
-
0
-

Pokud je uživatel přihlášen na stránkách přes SESSION které je nastaveno na 1 rok,
a např na 20 minut si odskoci tak přihlášení zmizí a musí si přihlašovat znova.

Toto mam na zacatku index.php ze ktere se neustále načítá a rozvětvuje.

if (!isset($_SESSION['prihlaseni']) )
{
define('LIFETIME', 60*60*8760); //nastaveni na rok
session_set_cookie_params(LIFETIME);
session_start() or die('');
}

if (!isset($_SESSION['PHPID'])) {$_SESSION['PHPID']=session_id();}

Viděl jsem na jiných stránkách že tam přijdu třeba za týden a jsem tam stále přihlášený. Nevito někdo jak na to ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.194.–
Binary Ranger0
Věrný člen
14. 3. 2008   #2
-
0
-

No rozdíl je v SESSION a COOKIES, jestli chceš aby tě přihlásio i když vypneš prohlížeč a pak znova zapneš tak vzniká nuntnost použití cookies, natož session platí jen pokud je prohlížeč otevřen. A nemělo by být start_session() jěště před prvním použitím $_SESSION?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.50.–
Ololol
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
14. 3. 2008   #3
-
0
-

To: Binary Ranger
Díky

prohližeč zůstává zaplý přímo na té stránce a dám po 30 minutách nečinnosti obnovit a už se načte hlavní strana bez přihlášení

cookies jsou povoleny a session nadefinovano na rok

maxim. jestli to teda nedělá ten session_start() ; že je až druhý

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.194.–
Binary Ranger0
Věrný člen
14. 3. 2008   #4
-
0
-

no nevim, ta pulhodina mi prijde tak akurát, to používam v systémech kde se přihlásiš jenom dočasně, a cookies pouzžívám na volbu "zapamatovat" (prostě když uživatel chce být přihlášen pořád)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.50.–
psenik0
Návštěvník
15. 3. 2008   #5
-
0
-

já používám COOKIES i na běžné časově omezené přihlášení. Se SESSION neumím a COOKIES mi přijdou jednodužší..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
ololol0
Newbie
15. 3. 2008   #6
-
0
-

děkuji za odpovědi - trochu jsem hledal a zjistil jsem, že to asi bude nastavením na serveru, jelikož u mě doma na Apache to funguje když jsem zvýšil expirační dobu sessions příkazem session_cache_expire(600); tzn na 600 minut tak příjdu po hodině a dám obnovit stránku a proměnné uložené v SESSIONS drží avšak na hostingu kam nemám přístup tak dám obnovit a už jsou vynulované,

tzn že tam mají v ini souboru asi nastavenou malou dobu SESSIONS, je to asi lepší kvůli celkové bezpečnosti, ale jám bych potřeboval aspoň těch defaultních 180 minut ale zatím nevím jak to změnit jestli příkazem ini nebo překopat celý systém, jelikož do COOKIES - které drží tak jak nastavím, nechci ukládat citlivé info

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.95.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Session — založil don_Dominique

Session vs. Query do DB — založil jerkyrama

Vypršení Session — založil schimpanze

Android a session — založil jano

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý