[DB] - počet řádků dotazu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

[DB] - počet řádků dotazu – PHP – Fórum – Programujte.com[DB] - počet řádků dotazu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
psenik0
Návštěvník
15. 3. 2008   #1
-
0
-

Potřebuji poradit.
Požívám tento výpis pro zobrazení počtu článků které napsal jeden autor.



$vypis=mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM clanky WHERE 'id_autora' = '1'");
$pocet=mysql_result($vypis,0);
echo $pocet. " článků";

Problém ovšem je, že výsledek je vždy '0' i přesto, že autor článků napsal několik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Reklama
Reklama
Jasper0
Věrný člen
15. 3. 2008   #2
-
0
-

Zkus:

list($pocet) = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM clanky WHERE id_autora = '1'"));

echo $pocet. " článků";



BTW. zkoušel si správnost toho SQL dotazu např v nějakém phpMyAdminu nebo někde? Kolik ti vrací tam těch článků...

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.196.213.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
15. 3. 2008   #3
-
0
-

To psenik : zkus si vypsat mysql_error

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
ench0
Stálý člen
15. 3. 2008   #4
-
0
-

není při použití agregační funkce nutné použít "seskupení" ? - neboli GROUP BY ?



$vypis=mysql_query("SELECT COUNT(id_clanku) as pocet FROM clanky GROUP BY id_autora HAVING id_autora='1' ");


Nějak tak bych to zkusil
Ještě snad jen.. to COUNT(*) nahraď raději nějakým sloupcem... není dobré používat hvězdičku - u velkých databází to jde poznat na rychlosti

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.205.–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
15. 3. 2008   #5
-
0
-

psenik napsal:
Potřebuji poradit.
Požívám tento výpis pro zobrazení počtu článků které napsal jeden autor.


$vypis=mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM clanky WHERE 'id_autora' = '1'");
$pocet=mysql_result($vypis,0);
echo $pocet. " článků";

Problém ovšem je, že výsledek je vždy '0' i přesto, že autor článků napsal několik.



Odstran vsechny ty jednoduchy uvozovky co tam mas

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
psenik0
Návštěvník
15. 3. 2008   #6
-
0
-

Diky za pomoc :smile1:
To s tim seskupovánim od 'ench'...



$vypis=mysql_query("SELECT COUNT(id_clanku) as pocet FROM clanky GROUP BY id_autora HAVING id_autora='1' ");

pomohlo mi to, dik...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Počet řádků — založil RePRO

Počet řádků — založil artorie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý