Informace z mp3 souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Informace z mp3 souboru – PHP – Fórum – Programujte.comInformace z mp3 souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Genua0
Newbie
16. 3. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
chtěl bych poradit, jak je možné vytáhnout z mp3 souboru všechny info, které jen jde. Nejlépe pomocí PHP,abych nemusel používat serverové konzole psané v cecku, atd.. :-) (mozna by to bylo mnohem lehci)

Tak diky za rady a tipy na ZDROJE, diky moc...

Genua

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zelenáč0
Posthunter
16. 3. 2008   #2
-
0
-

http://mpgedit.org/mpgedit/mpeg_format/mpeghdr.htm


The TAG is used to describe the MPEG Audio file. It contains information about artist, title, album, publishing year and genre. There is some extra space for comments. It is exactly 128 bytes long and is located at very end of the audio data. You can get it by reading the last 128 bytes of the MPEG audio file.

AAABBBBB BBBBBBBB BBBBBBBB BBBBBBBB
BCCCCCCC CCCCCCCC CCCCCCCC CCCCCCCD
DDDDDDDD DDDDDDDD DDDDDDDD DDDDDEEE
EFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFF FFFFFFFG
Sign Length
(bytes) Position
(bytes) Description
A 3 (0-2) Tag identification. Must contain 'TAG' if tag exists and is correct.
B 30 (3-32) Title
C 30 (33-62) Artist
D 30 (63-92) Album
E 4 (93-96) Year
F 30 (97-126) Comment
G 1 (127) Genre

The specification asks for all fields to be padded with null character (ASCII 0). However, not all applications respect this (an example is WinAmp which pads fields with <space>, ASCII 32).

There is a small change proposed in ID3v1.1 structure. The last byte of the Comment field may be used to specify the track number of a song in an album. It should contain a null character (ASCII 0) if the information is unknown.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Genua0
Newbie
17. 3. 2008   #3
-
0
-

Ano, děkuji, moc mi to pomohlo. Pouze ještě jedna věc.

Udělal jsem to tak, že jsem si otevřel soubor na serveru a pak jen uložil do proměnných hodnoty, ovšem když chci vzdálený soubor, tak to nelze. Jak to mohu vyřešit? děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
17. 3. 2008   #4
-
0
-

Zalezi na hostingu, nektere maji pristupy na vzdalene soubory zakazane

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Genua0
Newbie
17. 3. 2008   #5
-
0
-

myslim ze to neni tim... Protoze to mam ted povoleno a pise mi to nasledujici:



Warning: fseek() [function.fseek]: stream does not support seeking in /mnt/data/accounts/p/pistepovidky/data/www/www/mp3/index.php on line 16

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
17. 3. 2008   #6
-
0
-

Tak to je o neco lepsi varianta - zda se ze sice ten soubor muzes otevrit, nemuzes se v nem ale pohybovat. Jak jsou ty soubory velke? Jestli by treba nepripadalo v uvahu je cele stahnout a kutat z nich informace az na mistnim serveru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Genua0
Newbie
17. 3. 2008   #7
-
0
-

Jejich velikost je rozlicna.. Cca 5 MB, nekdy min nekdy vic...
Mozna bych mohl stahnout mp3 na server. Ulozit do DB odkaz a info a pak smazat.

Ale premyslel jsem nad tim a jak se da vlastne stahnout neco na server skriptem samotnym?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý